arm – justerbar ränta inteckningar

Traditionellt kunde husköpare ser till två typer av inteckningar – fast ränta och justerbar inteckningar. Även om det nu finns många fler alternativ, tar denna artikel en titt på justerbar ränta inteckning.

Vad är en ARM lån?

En justerbar ränta inteckning [“ARM”] är en grundläggande inteckning med ett viktigt undantag. Med en arm, kommer din ränta börjar lågt men vanligtvis flytta upp hela länken för lånet. Tidpunkten för rörelser är beroende av de villkoren för lånet. Hastigheten kan justeras varje månad, men mer typiska perioder var sex eller tolv månader. Mest justerbar ränta inteckningar har också ett tak för hur mycket räntan kan höjas i en viss period.

“ARM” själv?

En bostad måste vara mycket försiktig när man väljer en justerbar ränta inteckning. Att köpa ett hem nödvändighet budgetering ut hur mycket av en månatlig inteckning ränta du har råd att betala. Med en arm, måste du komma ihåg att din månatliga belopp kommer att gå upp om räntan gör likadant. Även om du kanske kan ge lånet nu, vad händer om räntan hoppar två procent under de kommande två åren?

I den nuvarande fastighetsmarknaden, potentiella räntehöjningar är en bekymmersam fråga. I områden där fastighetsmarknaden är dramatiskt uppskattar, är husköpare använder ARM lån för att “komma in” hem. Annorlunda uttryckt, de använder ARM lån för att få en inteckning betalning de har råd utan att ge verklig hänsyn till räntehöjningar i framtiden. Mortgage räntorna varit på historiskt låga nivåer under de senaste åren. Vad kommer att hända med alla dessa människor när räntorna stiger? Det skulle kunna göra besparingar och lån krisen under sent 80-tal ser ut som små potatisar.

Om du funderar på en justerbar ränta inteckning, se till att du gör forskningen. Ta reda på hur ofta de priserna kan öka och hur mycket. Försök att avgöra om du har råd att betala om priserna går upp kraftigt under de närmaste åren. Med Greenspan pension, nu är det dags att vara mycket försiktig när du tar på inteckning.