arm bolån – bra onde och den …

ARM hypotekslån eller justerbara bolån ränta är lån som har en ränta som “anpassar” efter en inledande räntebindningstid. Hur ofta arm bolån justera, beror på villkoren för lånet.

Justerbar ränta inteckningar anses vara mer riskfyllda än de traditionella 30 års fast ränta lån för om intressen stiger vid den angivna reset tiden din månatliga inteckning betalning kommer också att stiga. Om du inte budgeten ordentligt den ökade månadskostnaden kan vara för hög för din nuvarande ekonomiska situation så att du måste standard på lånet.

ARM hypotekslån är populära eftersom de har en inledande period av lägre ränta jämfört med lån med fast ränta. Detta gör ofta en låntagare att kvalificera sig för “mer house” än de skulle med en fast ränta lån. Återigen, är det risk för att om lånet återställs vid den angivna perioden 1, 3 eller 5 år till en högre ränta, kommer de månatliga betalningarna också stiga.

Åttio procent av alla justerbar ränta inteckningar variera utifrån en komplicerad algoritm för index från en av dessa tre index: 1) den 11: e distriktet upplåningskostnad Index (COFI), 2) i London Inter bank som erbjuder priser (LIBOR) och 3) konstant löptid Treasury (CMT) Index.

Eftersom ARM lån har förmågan att återställa med en högre hastighet än den initiala fast ränta, varför är detta ett populärt lån för många låntagare? Den initiala låga räntor är en faktor och en annan faktor är att risken kan minskas något genom “caps” på hastigheten gungor som är inneboende i lånet.

Caps på ARM lån sker på två delar av lånet: de förutbestämda reset perioder av 1, 3 eller 5 år och liv-of-the-lånet sikt. Återställningen period locket begränsar det belopp som kan förändras, uppåt eller nedåt, i en viss tid och livet-of-the-lånet locket begränsar mängden räntan kan förändras, upp eller ner, så länge som den inteckning existerar.

Justerbar ränta inteckningar kommer att fortsätta vara en populär typ av lån eftersom de är lättare att kvalificera sig för och de lägre fasta priser är mycket lockande. Om räntorna endast gradvis öka över tiden och låntagarens inkomst ökar gradvis är risken liten för denna typ av lån. Om räntorna faller då denna typ av lån kan rädda låntagaren en betydande summa pengar under lånets löptid. ARM lån har visat sig vara en värdefull resurs i inteckning industrin.

Det är bara när en låntagare anskaffar en arm och är på gränsen av hans eller hennes upplåning kapacitet att katastrofen kan uppstå. Om ARM återställs med en högre hastighet än låntagaren kan betala tillbaka månadsvis, kan avskärmning vara resultatet. Se till att du är helt medveten om villkoren för de lån ARM inteckning, inklusive planering för ökade hastigheter, innan du underteckna ett kontrakt. Om du utbilda dig för alla eventualiteter i denna typ av lån då du kommer att vara beredda att dra nytta av dess fördelar.