ärlighet är sin egen belöning, men inte dess enda

I en uppgörelse nåddes förra veckan med 49 Generaler statliga advokaten, har Ameriquest Mortgage gått med på att betala $ 325.000.000 i låntagarens restitution och undersökande kostnader. Uppgörelsen är den tredje största genom tiderna om missbruk utlåning praxis och den största sedan Household Finance avveckling av $ 484.000.000 under 2002.
Ameriquest inte erkänna något fel som gör i uppgörelsen. Anklagelser mot bolaget ingår “merförsäljning” dyra lån till låntagare med god kredit, blåsa bedömningar och förfalskning av dokument, samt oetiska och olagliga affärsmetoder.
Du är förmodligen fråga dig själv, vad innebär det för inteckning mäklare? Under presskonferensen meddelade uppgörelsen var tillståndjustitiekanslerkontoret frågade om undersökningen ingick någon översyn av Ameriquest s grossist division, Argent, och om de var medvetna om olaglig verksamhet genom inteckning mäklare. Deras svar var att den inte innehöll en översyn av grossistmarknaden sidan av utlåningen, men att de är medvetna om denna sida av marknaden och de ser att ompröva detta segment av industrin i en nära framtid. Med detta förebud i åtanke, den Camb regeringen Affairs Team omdömet uppgörelsen att se vad några av de mer relevanta metoder som undersöktes i Ameriquest uppgörelse som skulle kunna hända med inteckning mäklare.
Blåsa AppraisalsIt upptäcktes att Ameriquest säljare var i maskopi med sin handplockade värderingsmän för att blåsa upp priserna på bostäder att sätta låntagarna i större lån. Det föreslogs att säljarna skulle pressa värderingsmän för att träffa vissa mål hem värde. De använde många taktik inklusive förseningar i utbetalningen eller användningen av en andra bedömning som ett sätt att pressa värderingsmän.
Som en del av uppgörelsen, enades Ameriquest att sätta rättssäkerhetsgarantier för att säkerställa korrekta bedömningar. Försäljarna kommer inte längre att välja en värderingsman. De kommer att tilldelas en oberoende en genom en centraliserad process som är separat från grenen försäljningskontor. Ingen kommunikation med det förväntade värdet på fastigheten kommer att tillåtas. Fullständiga kopior av bedömningen måste ges till låntagaren och värderingsman måste betalas i tid oavsett om huruvida lånet faktiskt stänger. Om bedömningen är att tro att vara professionellt bristfällig en andra bedömning kan beställas men alla poster måste hållas för revisioner och företag måste granska 20% av alla bedömningar som en del av den interna kvaliteten control.Non-utlämnande av låneprogram och feesThe statliga Generals advokat hävdade att säljare ofta inte avslöja avgifter, typer låneprogram, och ofta skulle lova lägre räntor eller vissa låneprogram och inte leverera på dessa uttalanden. Dessutom uppmuntrade säljare låntagare att ignorera informationsdokument som motsade vad säljarna berättade dem. För att hantera denna fråga, utarbetade Ameriquest specifik text som ska reciteras till låntagaren för följande lån: fast ränta inteckningar med rabatt poäng, fast ränta inteckningar med särskilda lånevillkor, justerbar ränta inteckning med särskilda lånevillkor, justerbar ränta inteckning med rabatt poäng , förskottsbetalning straff, Avslutningssats, ränte utlämnande. Dessutom måste alla skriftliga upplysningar lämnas inom tre dagar att få den information lånet prissättning.
Icke-spridning av förskottsbetalning straff och refinansiering
En del av undersökningen fokuserade på förskottsbetalning påföljder. Enligt den statliga Attorney Generals, var förskottsbetalning påföljder ofta inte ut till de potentiella låntagare och att företaget som ekonomiska incitament för säljare att inkludera förskottsbetalning påföljder i lån. Denna praxis i kombination med en aggressiv refinansiering program som begärd låntagare i en kort tid efter deras lån resulterat i många husägare att förlora betydande kapital i sin home.Under uppgörelsen, bruket att ge arbetstagarna monetära incitament eller annan ersättning för bland annat sådana påföljder ett lån är förbjudet. Dessutom, om någon förskottsbetalning straff är inte rätt tid eller fullt ut, skall företaget ersätta kunden för eventuella betalda påföljder. Ameriquest enades också om att inte värva låntagare inom 24 månader efter balansdagen, förutom i vissa fall.
oetiska affärsmetoder
Den mest genomgripande företaget praktiken att staten Attorney Generals riktade var politiken av “merförsäljning” där säljare lämnades ekonomiskt incitament att höja avgifter och ränta på lånet. Dessutom var försäljningen personal uppmuntras att blåsa eller fabricera låntagarens mängden eller inkomstkälla på redovisade intäkter lån. Spanska låntagare ofta meddelas på spanska, men det avslöjanden var ofta på engelska. Dessutom var Ameriquest beskrivs ha orimliga kvoter på sin säljpersonal.
Som en del av uppgörelsen, måste Ameriquest skapa en prismodell som är utformad för att producera samma räntesatser och antal av rabatterade poäng för alla låntagare. Dessutom kan Ameriquest har inga incitamentsprogram på plats som uppmuntrar säljarna att öka kostnaderna eller räntesatsen för ett lån. Ameriquest måste också ge spansktalande låntagare med spansktalande anställda och spanska dokument.
För att säkerställa efterlevnaden kommer utanför monitorer följa bolagets verksamhet för att säkerställa att den fungerar i enlighet med avtalet.
När tillståndjustitiekanslerkontoret tillfrågades vad denna lösning bör innebära att resten av branschen, svarade de snabbt säga att medan många av de metoder, gillar upp sälja eller ge incitament för att öka lånekostnaderna inte var tekniskt olagligt, de skapar en miljö där olagliga metoder som kan hända. Och i sina kommande utredningar, kommer de att leta efter dessa metoder som ett tecken på olaglig verksamhet trots de metoder själva inte är olagligt.
Camb uppmuntrar inteckning mäklarhus att undersöka affärsmetoder Ameriquest och se de rutiner och förändringar som de har varit tvungna att göra för att möta den provning som anges av statsåklagare att vara en etisk och ärlig affär. I framtiden, vara beredd för statsåklagare att börja granska affärsverksamheten hos grossist utlåning kanaler och hur inteckning mäklare göra affärer med partihandel långivare.