årliga “lamm till slakt” ritualen har börjat

Det är den tiden på året igen. Holiday utgifterna var upp ytterligare 5% i år till …. få detta ….. $ 457,4 miljarder. Som rapporterats av Parija B. Kavilanz, CNNMoney.com redaktionsskribent i artikeln finns här. Det stämmer, miljarder med ett “B”. Och, när kreditkort räkningar börjar få levererat …. slakten börjar. Många kanske tänker att jag ska drone på om den höga kostnaden för krediten, hur lång tid det tar att betala av dessa kreditkort, avgifter, straff, osv … inte den här gången.

Den ritual som jag hänvisar till är inteckning refinansiering. Varje år tusentals villaägare befinner sig i lite problem med fjolår köpvanor. Och i år många människor kommer att få det gamla Double Whammy med ungefär 12% av den justerbara bolån förfaller. Klia sina huvuden att försöka lista ut hur de kommer att gå ihop, refinansiering (eller skuldkonsolidering) börjar se tilltalande. Jag vet, jag har varit inblandad i fastigheter i 20 år, under de senaste 10 Jag har faktiskt ägt 3 inteckning företag och jag kan säga er detta händer varje år … som ett urverk.

Men här är där det blir är lite skrämmande. Jag vill kalla inteckning företag “vilda västern”. Det finns ingen annan verksamhet där du hittar ett så brett spektrum av räntor och tillhörande kostnader mellan företagen – för exakt samma lån. Var uppmärksam …. Det finns bara en anledning till detta. Långivare, inteckning företag, mäklare, upphovsmän lån, lån officerare ….. Girighet. Och tro mig när jag säger att de slickar sina kotletter väntar på slakt ska börja.

Många konsumenter försöker vara smart om att få ett bostadslån. De kallar 5 olika långivare titta på de olika takt och avgifter som varje föreslår. Dessa människor “försöka” för att få den bästa för sig själva, men lite vet de att deras ansträngningar förmodligen kommer att vara fruktlös. Låt mig sammanfatta det verkliga problemet med inteckning företag och konsumenter att få det bästa erbjudandet.

Ett. Att ge en inteckning bör ses som en produkt och inte en tjänst. Och som en produkt bör ha en allmän värt fäst vid den – oavsett storleken på den tillhandahållna lånet. Endast om människor handla en inteckning baseras på hur mycket inteckning företaget / långivaren kommer att göra i intäkter kan de verkligen få det bästa erbjudandet.

2. Om du är i branschen, är det nästan omöjligt att avgöra hur mycket en långivare / inteckning företag kommer att göra från din transaktion. Och, låt oss inse det … vem har tid eller lust att få super utbildade i ämnet?

Vad är lösningen? Mer statlig reglering? Nä, håller de försöker, går mer och mer reglering varje år. För att vara rättvis, har dessa föreskrifter hade en andel i att eliminera de värsta av de värsta, men har inte hjälpt lite för dagen-in, dag ut vanliga transaktioner.

Slutligen, en lösning inifrån branschen själv. Vad som verkligen behövs är några oberoende, tredje part råd. Någon utan en lönecheck ridning på svaren. Det finns minst en webbplats som lovar att göra just det. Vid Free Loan Råd folk kan ladda ner gratis guide med titeln “The Ultimate Mortgage Shopping Guide”. Dessutom kan de använda andra resurser såsom hundratals artiklar om praktiskt taget varje individ som har att göra med räntor och inteckningar, kan de också Fråga experten för eventuella lån frågor de har. Men viktigast Denna webbplats erbjuder ränta och avgift Analyzer, vilket ger människor svaret på den ultimata frågan …. Hur mycket de gör av mig?

Detta Spam-Free hemsida är 100% vederlagsfritt och är tillgänglig för alla. Eftersom webbplatser som denna vinna popularitet, är en grundläggande förändring i inteckning industrin pågår. Den årliga “slakt” kommer att bli mindre och mindre allvarliga, tills en dag – spelplanen kommer att jämnas – och konsumenterna kommer aldrig igen att “tas” av skrupelfria långivare. Och, är detta allt utan ökad statlig reglering eller extra avgifter av något slag.

Den som kan vara i marknaden för en refinansiera eller köp är mycket uppmuntras att kolla ut det på http://www.freeloanadvice.net

Om din familj eller vänner är på marknaden … gör dem en tjänst och e-post här artikeln till dem också.