architecting rätt kontinuerlig tillgänglighet och återställning miljö

RTO behandlar hur snabbt en ansökan måste vara igång igen efter ett misslyckande, medan RPO behandlar den mängd data som kan förloras. RTO och RPO kan också beskrivas i termer av pengar. Det är, hur länge har du råd att vara nere och mängden data du har råd att förlora. När beskrivs i monetära termer, blir det helt klart så att där fokus behöver vara.

Det finns många lösningar som ger uppgifter RPO i sekunder intervall. Men i jämförelse, det finns förvånansvärt få lösningar som också kan ge samma, för tillämpning RTO. Neverfail är en av de få, att ha utvecklat de viktiga tekniker som krävs för att leverera en lösning som levererar ansökan RTO och RPO i Nära Noll sortiment, snabbt att bli av ansökan driftstopp.

Så, hur vet du vilka program som är viktigast?

Som kräver RTO / RPO i nära noll tidsram?

De lösningar på sådana undersökningar är egentligen ganska enkel. Vilka program skapar flest supportsamtal när de inte är tillgängliga? Vilka program, när otillgänglig, skapar organisationen att förlora pengar, eller produktivitet, eller kund garanti?

Att göra dessa val och vara medvetna om effekterna av tillämpningen driftstopp kommer att hjälpa dig att avgöra vilka program som förlitar sig på den mest uppmärksamhet. Etablera vilka applikationer kräver de mest krävande RTO och RPO är det första steget för att avgöra vilken typ av lösning och arkitektur som fungerar bäst för din organisation.

Under årens lopp har ett brett spektrum av punktprodukter utvecklats för att lösa de specifika tillgänglighetsproblem i tid. Även om det har alltid varit en nödvändighet för en lösning för att få ansökningar online igen snabbt efter ett misslyckande, med så liten förlust som möjligt, hitta en komplett lösning på frågan har varit svårfångade. Men nyare tekniken går framåt (i replikering, klustring, e dubbelarbete etc.) innebär att nu är möjligt att röra sig bort från den konventionella Recovery Centric strategi för clearing upp situationen, mot en mer Tillgänglighet Centric strategi.

Även om beslut har fattats med hänsyn till kritiska applikationer i en miljö, finns det fortfarande en övergripande faktum som inte kan uteslutas, ansökan driftstopp är oacceptabelt för många användningsområden ägare, användare, kunder och ledning. Mot denna bakgrund verkar det som att se till att ansökan är tillräckligt skyddad och övervakas, så att en pre förebyggande åtgärder kan vidtas för att ta itu med ett problem innan det blir ett problem, är nyckeln.