arbetslöshet, sjunkande värden hem, och avskärmning

Den Boston Federal Reserve Bank har studerat ett par av de främsta orsakerna till utmätningar över hela landet, och ingen av dessa orsaker är det ofta citerade “för dyr avbetalning” på grund av justerbar ränta lån. De två viktigaste orsakerna till den höga avskärmning kurs och misslyckade program lån modifiering är nedgångar i hemmet värderingar och arbetslöshet.

Den fastighetsbubbla uppmuntrade spekulation och köp av bostäder (eller andra och tredje hem) som investeringar. Nu när värdena har sjunkit i de mest överhettade marknaderna, villaägare är mer än villig att gå bort från en förlorande investering än att fortsätta att göra utbetalningar, oavsett om de har råd med dem eller inte.

Prisfallet har alltid varit en fast punkt i regeringens planer på att ta itu med avskärmning krisen. Många av dessa planer har krävt långivare att markera ner inteckningar för att vara i linje med nuvarande fastighetsvärden, tvingar bankerna att erkänna enorma förluster bara för att lasta ett hem som kan möta avskärmning. Men bankerna har varit ovilliga att erkänna dessa faller i värde, väljer avskärmning och räddningsaktioner i stället.

Dessutom planerar regeringen att hjälpa låntagare misslyckas med att ta itu med problemet med spekulanter som tog ut inteckningar hoppas på 20 eller 30 ökar% priset i ett år som aldrig haft någon avsikt att leva i eller förbättra fastigheten. Bostäder sågs som lite mer än dyra, låg risk, höga lager belöning, och nu dessa investerare är bara gå bort från förlorarna.

Utan den enorma uppskattning priser upplevt under bubblan, vill att dessa husägare inte fortsätta att betala för deras egenskaper. En inteckning modifiering till en lägre månadsbetalning ändrar inte det faktum att värdet på fastigheten har minskat och att det kommer att bli svårt, om inte omöjligt, att sälja den för ett rimligt pris. Walking away ses som en bättre, enklare alternativ.

Frågan om förlorade arbetstillfällen till följd av den ekonomiska recessionen är också en förändring i en familjs ekonomiska förhållanden som kan leda till en brottslighet som lån ändring inte kommer att bidra med. Bankerna är notoriskt svåra att förhandla med för en rimlig förändring, och en betydande förändring i inkomsten är nästan ett garanterat sätt att få avslag utan professionell hjälp.

Tyvärr är den redefault hastigheten på statliga hjälpta ändring program extremt hög. Detta kan bero på det faktum att programmen är tänkta att lösa frågan om “unaffordable bolån”, men används av låntagarna för att stanna kvar i sina fastigheter för några extra månader innan efterkälken igen eller beslutar att gå bort.

Fastigheter spekulanter kanske kan kvalificera sig för en ändring från sin bank i hopp om att marknaden förbättras under de närmaste månaderna. När fastighetsvärdena förblir stabila eller sjunka ytterligare, fortsätter att betala för övervärderade fastigheten (även med sänkt betalning) är fortfarande en förlorande alternativ för investerare.

För villaägare som har upplevt en förlust av arbete, men kvalificerar att ändra sina lån, kan de upptäcker att de inte kan hänga med betalningen eftersom deras inkomster har sjunkit för långt. I själva verket kan sälja hemmet på en kort försäljning och uthyrning vara ett bättre alternativ på denna punkt, i stället för att kasta knappa pengar på en dyr förhandling plan.

Medan ränteförändringar har orsakat allvarliga skador på låntagare, är det inte den främsta orsaken till avskärmning krisen. Nedgången i bostäder värden och lågkonjunkturen tar ut mer av låntagare än en subprime inteckning. Således kommer planen att lösa avskärmning kurs genom att ändra “för dyr” lån inte alls lika effektiv som politiker tycks tro.