arbetar med en inteckning långivare

De flesta människor har inte tusentals dollar i sina bankkonton för att köpa ett hus. Lyckligtvis, inteckningar gör det möjligt för dig att sprida ut att kostnaden ut över 15 till 30 år. Det finns massor av alternativ när det gäller att hitta en inteckning långivare, så ta dig tid att överväga alla de företag och banker i ditt område. När du har valt den bästa långivaren för ditt hem köp, här är några tips för att arbeta med en inteckning långivare:

Tips # 1: Läs alla dokument noggrant innan du skriver.

Vissa bolåneinstitut är extremt ärliga. Andra är inte, även om de kan tyckas vara mycket trevligt när du träffar dem för att prata om din inteckning. Oavsett vad du muntligen överens om när du pratar med din långivare, i lagens mening, bara det dokument du skriver frågor. Vissa bolåneinstitut kommer att prata om fördelar som de aldrig med i dokumentet, ändra termer du ville särskilt, eller innehålla klausuler som du aldrig talade om i första hand. Det är inte alltid oetiskt – ibland, långivare bara använda ett grundläggande dokument och det är ditt ansvar att be om ändringar om du vill ha dem.

Innan du skriver något dokument se till att läsa den noggrant. Dessutom, om avtalet lämnar din webbplats efter att du läst den och innan du har undertecknat det, läsa den igen. En inteckning långivare som lämnar utrymme för att “göra kopior” kan ersätta avtalet med något annat.

Tips # 2: Kom ihåg att varje punkt är förhandlingsbart.

Fall inte i fällan att tro att inteckning långivaren gör dig en tjänst genom att ge dig en inteckning. Detta är ett företag, och de gör pengar från dig när du betalar ränta. Du har inte bara att sitta i möte och få veta hur ditt avtal kommer att läggas ut. Varje enskild punkt är förhandlingsbart. Naturligtvis, har långivaren rätt att säga nej. Bollen är något i deras domstol. Men, om du ser något du vill förändras, är allt du behöver göra är att be. Om du är villig att förhandla om en högre ränta, långivare är oftast villiga att ge efter för några av dina krav.

Tips # 3: Ställ frågor.

Om du är osäker på något, ställa frågor. Lita på mig, kommer långivare tror inte att du är dum – de hör hundratals frågor varje dag. Tusentals människor just nu är i dåliga inteckning situationer på grund av ballong betalningar som de inte förstod. Medan det var oetiskt att bolåneinstitut att dra nytta av denna brist på kunskap, mycket av skulden faller på de villaägare som aldrig frågor om terminologi som de inte förstod. För att undvika utestängning, har många människor tvingats finansiera sig på extremt höga räntor, fyller långivarnas fickor med pengar. Låt inte detta hända dig – ställa frågor, även om det innebär att spendera ett par timmar möte med din långivare.

Tips # 4: Var ärlig med din bolåneinstitutet från början.

När du få godkänt för en inteckning, kommer du gå igenom en process som kallas emissionsgarantier. En garant kommer att titta på din kredit, din månatliga inkomst, ditt arbete historia, dina tillgångar, och mer att rekommendera din långivare en ränta och total inteckning godkännande. Ja, det finns sätt att ljuga om din ekonomi, men försäkringsgivare brukar räkna ut sanningen. Det lönar sig alltid att vara ärlig med din bolåneinstitutet från början så att du vet var du står i fråga om ränta och lån godkännande.

Tips # 5: Vet tidsfristerna och följa dem.

När du arbetar med en inteckning långivare, kommer dina priser stannar inte samma för evigt. De flesta bolåneinstitut ger dig en ränta inteckning ränta och godkänna dig för ett sammanlagt belopp – men inom en tidsgräns. Du kan inte vara godkänt och sedan komma tillbaka till bolåneinstitutet fem år senare och räknar med att köpa ett hus som bygger på dessa inledande siffror. God tro uppskattningar, som pekar ut dina stänga kostnader, är också bara bra för en viss tid. Dessa är inte “deadlines”, men om du missar datum, kommer du att finna att priserna kommer att ändras och du kanske inte kan få huset av dina drömmar längre.

Tips # 6: Gör din egen forskning.

Oavsett hur stor din bolåneinstitutet kan vara, gör din egen forskning så att du har kunskap om inteckning industrin. Internet är ett bra ställe att börja, men kom ihåg att använda pålitliga hemsidor snarare än att läsa information om inteckning i forum där vem som helst kan posta vad de vill, även om det inte är sant. Gör din hemläxa, och när du arbetar med en inteckning långivare, kommer du vara beredd nog att processen ska gå smidigt.