arbetar med en inteckning långivare att refinansiera hem inteckning

För många husägare, har regeringen inteckning lättnad program som erbjuds en välkommen hjälp i bearbetning och refinansiering en otymplig inteckning. Tyvärr har inte alla husägare kvalificera sig för inteckning hjälp från regeringen, även om en inteckning refinansiera skulle vara meningsfullt. Lyckligtvis kan du ha möjlighet att arbeta med en inteckning långivare att refinansiera din inteckning, även om du inte uppfyller kraven för regeringens inteckning stöd.

Varför refinansiera din inteckning?

Det finns många olika skäl till att refinansiera din inteckning. Innan du börjar shoppa runt för en ny inteckning för att ersätta din gamla (som är i huvudsak vad “refinansiering din inteckning” betyder) ska du bestämma exakt vad du vill åstadkomma genom refinansiering. När du bestämmer dina mål, kan du sitta ner med en ansedd långivare och förklara dina mål. Långivaren kommer att ha en mycket bättre uppfattning om de finansiella produkter som passar dina behov, om han vet din avsikt.

Top skäl till att refinansiera en inteckning och sätt att komma dit

• lägre månadskostnad

En av de vanligaste orsakerna till att refinansiera en inteckning är att sänka din månatliga betalningar. Det finns två sätt att uppnå detta – förlänga löptiden för din inteckning eller sänka räntan på ditt lån.

Du är mest sannolikt att kvalificera sig för en lägre ränta om din kreditvärdighet har förbättrats avsevärt sedan den ursprungliga (eller ström) inteckning. Om du har betalat stadigt på din inteckning utan att missa eller är sen på en betalning under minst två år, och om du har hållit andra räkningar och konton nuvarande liksom, det finns en god chans att du kommer att kvalificera sig för en inteckning refinansiera till en lägre ränta. Detta är en idealisk situation, eftersom du kommer också att spara pengar på lång sikt om du kan refinansiera till en lägre ränta.

Ditt andra alternativ för att få en lägre boränta är att ansöka om en inteckning med en längre sikt – från 20 år till 30 år inteckning, till exempel. Detta är en mycket mindre önskvärd refinansiera alternativ, men om du behöver till lägre månatliga betalningar eftersom du inte har råd med din nuvarande hög ränta inteckning, kan det vara det bästa alternativet. I det här fallet, kommer du troligen att handlas lägre månatliga betalningar för en högre totalkostnad.

• Växla från Justerbar Rate till fast ränta inteckning

Den näst vanligaste skälen för refinansiering din inteckning är att handla i en justerbar sats inteckning för en fast ränta inteckning. Miljontals husägare tog fördel av låga hybrid teaser ränta inteckningar under det senaste decenniet, bara för att finna sig att betala på lån med räntesatser som hade drivit månatliga betalningar ur överkomliga sortiment.

Det finns några saker att tänka på om du försöker växla från en justerbar ränta till en fast ränta inteckning. I de flesta fall måste du acceptera en högre ränta än de rådande justerbara bolåneräntor för att få en fast ränta inteckning. Fördelarna till fast ränta inteckning är en stabil månatlig betalning. Nackdelen är att räntorna kan falla, och din fast ränta inteckning kommer att vara högre än en justerbar ränta inteckning.

• Betala av ditt hus Förr

Ännu ett skäl till att försöka refinansiera en inteckning är att få ditt hus lönat förr och få ut av skulden. De säkerheter fördel att refinansiering till en kortare sikt är att du också kommer att betala mycket mindre för ditt hus på lång sikt. Du bör överväga refinansiering till en kortare tid om du kan nu betala en högre månatlig betalning än du kan när du tog ut den ursprungliga inteckningen. Medan du förmodligen betala högre månatliga betalningar om du förkorta löptiden för ditt lån, kommer du att betala betydligt färre betalningar, och som kan lägga upp till enorma besparingar över hela löptiden för din inteckning.

Förutom att veta varför du vill att refinansiera din inteckning, kommer din långivare behöver också veta ditt hem aktuella värde och det belopp som du fortfarande är skyldig på din nuvarande inteckning. Helst ska du ha en ny inteckning för att betala av dina gamla lån och lämnar dig lite pengar över. I den nuvarande uppochnedvänd marknaden, kan det vara svårare än väntat.

Om ditt hus är värt mer än 5 procent mindre än vad du är skyldig på din inteckning, till exempel, kommer regeringen att inte ge någon hjälp om refinansiering en inteckning. Vissa privata långivare kan vara villiga att låna ut upp till 125 procent av hemmets nuvarande värde för långivare med god kredit.

Som alltid, ju mer du vet om processen, desto bättre din position kommer att vara när det gäller att välja en långivare och en inteckning produkt. Lär dig så mycket du kan om dina alternativ innan att refinansiera din inteckning med en lokal långivare.