är refinansiering lättare idag

Sedan oktober 2008 bolåneräntor har stadigt sjunkit till historiskt låga nivåer. Ett av de främsta skälen priserna har sjunkit på grund av påverkan av Federal Reserve Bank. Fed-chefen Ben Bernanke, tror ett av sätten att komma ur den här lågkonjunkturen är att låta bostäder dra oss ur det. Det enda sättet att få människor intresserade av bostadsmarknaden igen är att ge dem extremt låg ränta lån för att köpa ett hem.

Om räntorna på bolån är lägre än de flesta billån, är det rimligt att amerikanerna skulle vara intresserad av att få en första inteckning eller refinansiering deras nuvarande. Det enda problemet med denna ekvation är att huspriserna fortsätter att falla till priser vi inte sett på nästan ett decennium. En första gången hem köpare är rädd för att sjunka en stor mängd kapital i ett hem som mycket väl kan sjunka 20% i pris inom ett par månader efter köpet.

De som vill att refinansiera har problem med värdet av deras hem. Om det beräknade värdet kommer in mycket lägre än de förväntade, kan de inte ha lån till värde (LTV) som behövs för att få den låga bolåneräntan de ser annonseras överallt. Reglerna har böjts lite för att hjälpa denna situation, men det finns fortfarande många villaägare där ute som har sett 30% till 40% nedgång i deras hem värden och de inte har kapital i hemmet för att få refinansiera takt som de önskar.