är refinansiering ditt hem inteckning en bra sak

Refinansiering ditt hem inteckning kan vara en mycket bra sak för dig. Människor refinansiera för en anledning: för att spara pengar på något sätt. Ibland kan folk spara pengar genom att få en lägre ränta och därmed ha en lägre månadsbetalning. Vid andra tillfällen, kan folk ta en större månatlig betalning för en mycket kortare anteckning payoff tid, sparar sig många tusentals dollar på lång sikt och bli skuldfri förr.

En inteckning refinansiera kan du spara pengar på ett annat sätt som kan vara ännu mer fördelaktigt för dig, beroende på dina personliga förhållanden. När du refinansiera, beroende på hur mycket kapital som du har i ditt hem, kanske du kan rulla i andra skuld betalningar som du har: kreditkort, auto lån, även förfallna faktureringen. Dessa skulle betalas ut i sin helhet av långivaren vid stängning, så att du skulle vara fri från alla de ingående skulderna. Detta kan spara hundratals dollar varje månad även i fall där din faktiska inteckning betalning går upp. Detta skulle också hjälpa din kreditvärdighet.

Det finns en annan sak som du kan göra med en inteckning refinansiera: få CO, eller cash-out. Det betyder att du tar en inteckning som är högre än den återstående huvudsakliga balans, och att överskott ges till dig i form av en check från långivaren. Återigen beror det belopp som du kan få på det egna kapitalet du har i ditt hem. Tänk på att dessa pengar är fortfarande en del av din nya inteckning balans, dock så betalar du ränta på det.

Det rekommenderas att om du har tillräckligt bra kredit och de går räntorna är låga nog att du kan släppa din ränta på din nuvarande inteckning med minst 2%, att du allvarligt överväga refinansiering. Du bör också refinansiera dig ur en ARM innan det ballonger.

Om du har varit en bra kund, kan din nuvarande långivare mycket väl hedra din begäran om ett lån refinansiera för att hålla din verksamhet. Men om du har en hög takt och söker en väsentligt lägre på, eller om du vill göra skuldkonsolidering, kan det vara bättre om du pratade med en inteckning mäklare. Mäklare kan sätta dig i kontakt med många fler låneprogram än din egen bank kan, så att du kan få en bättre affär.
Däremot kan gå genom en mäklare kosta dig en hel del på framsidan, även om du har möjlighet att rulla de flesta av de avslutande kostnader i lånet. Så, se till att du får en potentiell långivare att berätta för dig, skriftligt, att de kommer att garantera deras GFE (god tro uppskattning). De behöver inte enligt lag, men om du kräver det av dem och de vill konkurrera om ditt företag kommer de att garantera det.

Men det finns mycket mer än så. Det finns ett brett spektrum av olika avgifter som din mäklare kan debitera, och de flesta av dem skulle inte tas ut om du gick igenom din bank. En hel del av dessa avgifter kan vara “skräp avgifter”, vilket innebär att du kan förhandla om dem och även få dem tappade. Men mäklare göra sina pengar på punkt-spread och lånet originering avgift (vilket är en punkt, eller 1% av den totala lånesumman). Vet hur många poäng du betalar och varför, och fråga dig själv om det är värt det för dig att betala eller finansiera de extra några tusen dollar för att få ditt nya betalningen.

Dessutom, om du tittar på refinansiering till en längre inteckning, gör din mäklare ger dig beräkningar som visar att du sparar mer pengar både långsiktigt och kortsiktigt. Om du inte, om du bara spara pengar på kort sikt, bör du bara göra det om du har planer på att refinansiera till en kortare anteckning någon gång under de närmaste åren.