är omvänd inteckningar säkert upptäcka om seniorer är i fara att falla för en inteckning bluff

Eftersom många konsumenter är medvetna, har omvänd inteckningar fått stor kritik. Kritiker varnar pensionärer att industrin åstadkommit med bedrägerier, tvivelaktiga långivare och bedrägliga metoder. Dessa varningar har många pensionärer undrar är omvänd inteckningar säkra? Upptäck hur seniorer kan skydda deras omvänd inteckning integritet och undvika att falla för en inteckning bluff.

Är Seniorer riskerar att falla för en inteckning bluff?

Innan den ekonomiska stimulans Act of 2008, fick lån officerare tillåtet att kombinera omvänd inteckningar med andra finansiella produkter. Vissa långivare krävs sina låntagare att köpa försäkring eller livränta för att kvalificera sig för ett lån. Tyvärr tog några skrupelfria proffs denna möjlighet att dra nytta av kämpande seniorer och tvingade dem att köpa dyra produkter som de inte behöver. När kritiker jämför en omvänd inteckning för en inteckning bluff, de hänvisar ofta till denna praxis.

Emellertid har denna praxis varit förbjuden sedan 2008. Långivare kan inte kräva låntagarna att köpa andra finansiella produkter samtidigt få en omvänd inteckning. När låntagarna har fått sina lånebeloppet, kan de använda medlen men de önskar. Men ändå, om en långivare pressa låntagarna att köpa ytterligare produkter, bör seniorer betrakta detta som ett tecken på en inteckning bluff.

hur seniorer kan skydda deras omvänd inteckning privatliv

Under lånet processen, finns det flera saker som seniorer kan göra för att skydda deras omvänd inteckning privatliv. Den första är att ställa frågor. Innan du väljer en långivare, bör seniorer be sina lån officer om lånet processen, kostnader, och deras andra alternativ. Lån officerare som är ovilliga att svara på frågor eller lämna ut vissa uppgifter bör undvikas. För att skydda sin omvända inteckning privatliv, bör seniorer undvika att ge ut privat information tills de litar på sina lån officer.

Seniorer bör också vara trötta på proffs som bagatelliserar betydelsen av omvänd inteckning rådgivning. Rådgivning är en låntagarens möjlighet att se till att de förstår de omedelbara och framtida följderna av att en omvänd inteckning. Lån officerare som minimerar betydelsen av detta steg kan ha baktankar för att avskräcka låntagare mot att dra full nytta av rådgivning.

Ett annat sätt för seniorer att skydda sig är att få villkoren för sina lån skriftligen. Långivare är skyldiga att ge låntagare med flera viktiga dokument. En sådan handling är den totala årliga lånekostnad (TALK) offentliggörande. Denna beskrivning förklarar exakt hur mycket lånet kommer att kosta låntagaren varje år. Seniorer bör noggrant granska sin TALC utlämnande liksom all annan skriftlig korrespondens för att säkerställa att de förstår alla avgifter och villkor för sina lån.

När man överväger en omvänd inteckning, bör seniorer vara berörda med deras omvänd inteckning privatliv. Med de ovan nämnda försiktighetsåtgärder hjälper pensionärer undvika att falla för en inteckning bluff och hålla dem säkra under hela processen. Ändå bör seniorer inse att bedrägerier är få och långt mellan. Eftersom de flesta långivare som erbjuder bolån Equity Conversion (HECMs), är de skyldiga att följa särskilda föreskrifter. Avgifterna är federalt reglerad, och låntagarna är skyldiga att få rådgivning från en tredje part innan ens ansöker om ett lån. Medan alla långivare är inte skapade lika, har den federala regeringen gjort en exceptionell insats för att säkerställa den omvända inteckning industrin är en säker plats för seniorer.