är kort försäljning alternativet för dig

Om du är en husägare som står inför en eventuell utestängning, är du troligtvis söker efter alternativ som hjälper dig att undvika denna fläck på din kredit post och skada din stolthet. När den amerikanska drömmen om homeownership går dåligt, det finns en hel del skador hela vägen runt, men med godkännande av blankning av fler och fler långivare, det finns en liten chans att du kan undvika det här problemet.

En kort försäljning är i huvudsak ett avtal själv, husägare, och med din långivare. Under detta avtal godkänner du att sälja ditt hem för så mycket pengar som den nuvarande fastighetsmarknaden i ditt område kommer att bära. Långivaren samtycker till att acceptera det pris du kan få som en payoff av utestående lån i sin helhet. Således, även om du säljer huset för mindre än du är skyldig, gå ändå bort inteckning gratis.

Till exempel, om din nuvarande inteckning är $ 500.000, men fastighetsmarknaden i ditt område har mjuknat och du kan bara få $ 450.000 för huset, kommer din långivare acceptera $ 450.000 som payoff av lånet. Den återstående $ 50.000 förlåtna och du behöver inte betala tillbaka banken, inte heller kommer du att ta emot en negativ notering på din kredit rekord.

Bankerna föredrar kort försäljning alternativet eftersom det hindrar dem från att behöva handskas med den utdragna och kostsamma avskärmning och senare förfarande auktion. Låntagare tycker att detta är det bästa sättet att klippa banden med en bit av fastigheter som de inte har råd och ett lån de inte längre kan betala tillbaka, allt medan deras kredit profil säker från fläck en avskärmning skulle ha på den.

Det är inte förvånande att detta förfarande är att få mer uppmärksamhet och många fler husägare undersöker nu detta som potentialen för att komma ut från under ett lån som har blivit överväldigande. Den bär att nämna att denna lösning är inte för alla. Villaägare vars inteckning har inte fallerat och vem är inte någonstans nära avskärmning kommer inte att accepteras i en kort försäljning program, bankerna är försiktiga vid förlängning tillstånd för en kort försäljning bara för att de är trygga sina tillgångar.

Att tillåta dem som bara vill ha ut av sina fastigheter, men bor i ett område där fastighetsmarknaden har betydligt mildrats till den punkt att göra en lönsam försäljning näst intill omöjligt är inte avsikten med programmet. Samtidigt, de som har fallerat på sina lån, men har tillgångar som kan omvandlas till kontanter för att uppfylla de skyldigheter som följer av inteckning kommer inte att beaktas. Bankerna hävdar att innan du ansöker om ett kort försäljning alternativ, måste låntagaren ha uttömt alla rimliga medel för att bota en standard.

Om du är i den position som din rygg är mot väggen ekonomiskt, kan du inte sälja din bostad till ett pris som kommer att täcka utestående bolån på det, är din inteckning på väg till avskärmning standard, och du har inga tillgångar som du kan kontanter i till ditt förfogande, är det dags att kontakta din långivare och diskutera kort försäljning alternativet. Du kan läsa mer om blankning och ändringar lån på platsen som vi rekommenderar Loan Modification 411.