är klokt det alltid att refinansiera en inteckning lån

Det är förståeligt att i en stressig situation människor kan göra misstag, han menar att det är till det bättre. En dramatisk lösning på ett dramatiskt problem. Men det är inte alltid lämpligt att refinansiera bara för sakens skull refinansiering och beror till stor del på det enskilda fallet. Några viktiga saker ignoreras och även om vi inte har för avsikt att ge en bra lektion, åtminstone vi kan öppna ögonen.

räntor

Räntorna varierar tillsammans med ekonomin. Beroende på vad de var vid tidpunkten för tillslutning av lånet, kan du ha valt en justerbar ränta lån eller ett lån till fast ränta. Det innebär att du får nytta av att hålla låga räntor eller ändra priserna till ett lägre värde om du har en justerbar ränta lån. Om, å andra sidan, var de att stiga till onormala värden, finns det ett maximalt eller “tak” för att begränsa förekomsten av priserna på lånet.

termen kan också hjälpa

Göra en vinst på korrigering av intresse säkerligen kommer att lindra din “hard-up-ness” men förlänga termen är också ytterligare ett verktyg att använda sig av. Detta kommer att sprida balans över en längre period, vilket gör betalningarna mindre. Motsatsen är också används för att bli av med lån förr, för att bli skuldfri.

Så, få ett papper och penna eller ditt välsignade miniräknare och räkna ut om det kommer att vara ganska bra att gå in i denna typ av förfarande.

den stora frågan: är det värt mödan?

Refinansiering har en kostnad, så att göra det värt mödan, bör det finnas en stor skillnad till förmån för besparingar genom en bättre ränta eller en mindre betalning. Du måste komma ihåg att genom att spara vi inte nödvändigtvis betyda att du betalar mindre skuld, men att det blir lättare för dig att uppfylla alla dina åtaganden.

Detta kommer att kraftigt hjälpa dig att behålla din goda kredit värdering eller förbättra den om den är dålig, samt få dig ur den röda zonen som är så nära till brottslighet eller standard, även.

andra användningsområden för refinansiering

Skuldkonsolidering är ett annat bra användning för en refinansiering, eftersom du har möjlighet att dra en del av den frigjorda kapitalet och lägga till det i skulden balansen i din inteckning. Nu finns det också fall där det inte finns tillräckligt kapital för att betala alla dina skulder.

Vill inte ens tänka på att använda eget kapital och ett personligt lån för skillnaden. Använd personliga lån bara för den totala summan av din skuld och lämna inteckning avgifter där de är.

ännu fler överväganden

Ränta på ett hypotekslån kan kastat på din årliga självdeklarationen, dvs den del av intresse tas från det totala värdet av ditt hem. Vad du förvärvar är ditt hem, inte räntedelen, så det är rättvist tillräckligt. Det är en sak att tänka på, märk väl: bara dra av en ränta motsvarande den det år då du lämnar in din deklaration.