är inteckning stödprogram hjälpa husägare

Som svar på den nuvarande ekonomiska krisen den federala regeringen lagt fram en inteckning program som skulle frigöra ekonomiskt stöd till kämpande husägare för att hjälpa dem omförhandla sina bolån för att hjälpa dem att undvika att förlora sina hem. Åtminstone var det den teorin.

I verkligheten är många husägare som bör gagna från Making Home Affordable Program som har problem att få sina lån ändras genom sina långivare för en mängd olika skäl. Det uppskattas att endast ungefär en av åtta av de stödberättigande husägare är att hitta sin väg in på programmet och regeringen skulle vilja veta varför.

Det har rapporterats att husägare är att hitta problem med långivare, som uppenbarligen inte känner till grundläggande fakta i programmet och verkar inte vara särskilt användbart för kunder och kunder som de tydligen arbetar för. En del av problemet med den klyfta mellan långivare och husägare beror sannolikt på den skyndsamhet som många människor känner från omedelbarhet av deras ekonomiska situation medan avskärmning klockan vindar ner på dem, den flod av villaägare i nöd har till synes överskridits ett banksystem som försöker att lära sig linor av ett nytt system i farten.

Med den typ av Making Home Affordable Program, är husägare som bor i bostäder värda upp till $ 730 000 ska vara berättigad att minska sina amorteringar till 31% av sin månadsinkomst. De husägare hem ska vara säker från avskärmning medan deras lån bedöms att se om de är berättigade till MHA programmet också, vilket tydligen är inte alltid fallet. Ett annat allvarligt problem med detta program är att bankerna egentligen inte är skyldiga att ändra en husägare inteckning även om de inte kvalificerar sig för programmet och programmet kan faktiskt inte vara i bankens intresse som ett företag.

Eftersom det har varit bara en månad sedan Obama-administrationen inledde publiceringen av en serie av månatliga rapporter är det svårt att säga där långivarna är på väg i sin utveckling, oavsett om de strävar efter att bemästra systemet eller dupera låntagare återstår att se. Det finns inte mycket i vägen för tillsyn pågår mellan finansministeriet och de låneinstitut i fråga om vad verkar många husägare att vara avsiktligt foten dra på del av långivarna, tyvärr husägare kan vara utlämnade till sina långivare att ta initiativ på egen hand för att göra ett bra jobb med det här programmet.