är inteckning industrin redo för en comeback

Det, aos varit någon hemlighet att under de senaste månaderna har det, AOS varit ganska omöjligt att få en inteckning, med minskade utgifter av banker där, AOS varit mindre av de 95% inteckningar som många människor har kunnat få under kredittiden bom och det hade aos det, AOS inverkan på bostadsmarknaden också.

Slutligen när huspriserna äntligen komma omkull ingen har råd att utnyttja eftersom de inteckningar som de normalt sett skulle ha godkänts för har grymt hållit tillbaka.

Nu när denna hotande lågkonjunkturen har avgränsas allt närmare det finns någon strimma av hopp för potentiella husköpare, har ett företag lyckats öka sin inteckning utgifter och det har allt att göra med ett alternativt sätt att tänka av vissa europeiska banker.

Banken Santander i Spanien som äger brittiska banken Abbey har hållit en stor cache av pengar på begäran av europeiska banker myndigheter som krävde att deras medlemmar förberedd för den oundvikliga bysten av bolån och bank marknadsför dela.

Och denna beredskap börjar löna sig med majoriteten av bolån under tredje kvartalet 2008 säljs av Santander närstående banker som Abbey och andra banker att de nyligen har tagit verksamheten bolån av Alliance & Leicester och Bradford & Bingley.

Detta har lett till en 20% vinst i år jämfört med samma tid förra året, och är en imponerande bedrift med tanke på den nuvarande situationen på marknaden. Med inga bank nedläggningar i över en månad det förväntas att en dag snart bolåneräntor är att så småningom komma ner, och inte en dag för tidigt för många som vill remortgage eller få sin första inteckning.

Många inteckningar där människor hade ansökt om mer än 75% av deras hus, har AOS värt avslagits med några av skälen till avslaget är riktigt dumt som ett telefonnummer inte matas in korrekt