är ett hem kapital lån rätt för dig

Hem kapital lån är en mycket populär källa till kredit. Långivare erbjuder tiotal sorter av lån som gör det mycket enkelt att peka på eget kapital i ditt hem. Om du surfar på marknadsplatsen på nätet, hittar du de flesta av dessa lån kommer med rörlig ränta. Vissa lån marknadsförs med mycket låg inledande ränta. Det finns inte många hem kapital linjer som kommer med fast ränta. Många långivare ut upfront avgifter och stora mängder vid stängning. Vissa vinstandelslån ut årsavgifter och kan ha en stor ballong betalning i slutet av lånet. Vinstandelslån som inte bär ballong betalningar kommer vanligen med mycket högre månatliga betalningar.

Som husägare måste du leta efter det bästa hem kapital lån som är rätt för dig. Utmaningen är att hitta en långivare som kommer att matcha dina behov för bästa ränta, avgifter och villkor. Lyckligtvis är marknadsplatsen extremt konkurrensutsatt, och en klok shopper kan hitta bra erbjudanden. För att göra detta måste du kontakta så många långivare som möjligt. Jämför erbjuder inte bara bygger på räntorna, men jämföra avgifter och villkor samt. Se till att du läser och förstår allt det finstilta som finns i din låneavtalet. Var inte rädd för att ställa frågor eller köpslå villkor och bestämmelser. Mortgage långivare behöver ditt företag mer än du behöver deras. Kräv mer från din inteckning långivare och du kommer bli förvånad över hur långt det kommer att få dig.

Innan shopping för ett hem kapital lån finns det flera frågor du behöver ha svar på.

Först, är ett hem kapital kredit rätt för dig?

Om du är i en situation där du måste låna pengar i en hast, hem kapital linjer är en stor källa till kredit. Hem kapital krediter erbjuder enkel tillgång till ditt hem kapital och även skattemässiga fördelar som du inte hittar med andra lån. Nackdelen med att knacka på eget kapital i ditt hem är att du använder dig hem som säkerhet för lånet. Om vinstandelslån du väljer kommer med en stor ballong utbetalning i slutet av lånet, kan du placera ditt hem i riskzonen om du inte kan göra ballong betalning. Om du flyttar och vill sälja hemmet flesta vinstandelslån kräver full betalning vid tidpunkten för försäljningen. Många hem kapital linjer kan du skriva kontroller mot ditt eget kapital, denna enkel tillgång till dina pengar kan leda till utgifter när du inte behöver. Om du inte är försiktig kan du PINKA bort det egna kapitalet i ditt hem med oseriöst utgifterna.

Det finns alternativ för dig annat än bostadslån eget kapital. Om du tar ut en andra inteckning i ditt hem du får betalt i en klumpsumma. Topplån brukar komma med fast ränta vilket gör dem mindre riskfyllda än lån hem kapital.

Det andra, fundera över hur mycket du verkligen behöver kontra hur mycket du kan låna.

Ditt hem kapital långivare kommer att utvärdera din kredit historia tillsammans med din inkomst och skuldkvoten. Beroende på resultatet av detta kan du få låna så mycket som 85 procent av värdet på ditt hem. Se till att du förstår de lånevillkor och hur lånet fungerar.

Räntorna från linjer hem kapital varierar kraftigt mellan långivare. Du kan spara mycket pengar genom att göra dina läxor och handla från ett brett utbud av kapital långivare. Se till att du jämför den årliga räntan för lånen. Räntorna långivare annonsera baseras på betald ränta. För att göra en korrekt jämförelse jämföra alla avgifter, inklusive avslutande kostnader, som erlagts i förskott, och eventuella årsavgifter du måste betala. Detta gör att du kan fatta ett välgrundat beslut om ett hem kapital kredit eller ett topplån. Minns lån med rörlig ränta vanligtvis kommer med en låg inledande period. När denna period är över din ränta och betalning belopp kan komma att öka dramatiskt. Att ta ut en andra inteckning med en fast ränta kan skydda dig från överraskningar i din månatliga belopp.

Om du bestämmer dig för en justerbar ränta lån, se till att du förstå det periodiska locket. Detta lock begränsar mängden din ränta kan förändras på en gång. Leta efter lån som kommer med livstids lock eftersom detta kommer att begränsa mängden din ränta kan förändras under lånets löptid. Fråga din långivare som indexera din ränta är bunden till. Index som basränta används för att ställa din justerbar belopp ränta. Din långivare kommer att ta ut en marginal på toppen av detta index när du ställer din månatliga belopp. Slutligen, fråga din långivare om du har möjlighet att konvertera till en fast ränta vid ett senare tillfälle. Om du gör din läxa upp framför och shoppa runt, kan du säkert hitta en utmärkt hem kapital eller andra inteckning för dina finansiella behov.