är en remortgage rätt för dig

Om du för närvarande har en inteckning, kanske du undrar ibland om en remortgage är ett bra alternativ för dig och eller din familj. Visst, är en remortgage inte för alla, så ta detta snabba test för att avgöra om du är i kör för att driva en remortgage som ett lönsamt val

Ett. Har du för närvarande en inteckning med en högre än genomsnittlig ränta

Ofta, om en person eller par har haft en inteckning för en lång tid, kan de få en bättre affär på räntor om deras kredit är anständigt.

Följaktligen, om din inteckning bär med sig höga räntor, varför inte överväga en remortgage som ger dig mycket lägre räntor

Shoppa runt lokalt och på nätet och ta reda på vad de går räntorna är för någon med din typ av egendom. Du kan bara upptäcka att du kan spara en bunt genom att välja en remortgage snarare än att hålla med din nuvarande långivare.

2. Har din kredit historia förbättrats sedan du först fick din inteckning

Som nämnts tidigare, kan kreditupplysningar förändras betydligt under åren.

Kanske du och eller din make fått din inteckning tio år sedan när du var ung och utan en bra kredit historia. Eller kanske du fick din inteckning sju år sedan, rätt ut i konkurs. I båda fallen, om du har betalat dina räkningar i tid, har du förmodligen en kreditupplysning värdig en lägre ränta än youre betalar.

Ett företag som specialiserat sig på hantering remortgage avtal kan kunna erbjuda dig en lägre ränta som avsevärt kommer att minska dina betalningar. Även youll måste betala några avgifter i samband med att välja remortgage, om räntan skillnaden är stor nog, kan du avsluta faktiskt upp spara hundratals varje år.

Tre. Är du missnöjd med din bolåneinstitutet

Om huset inte är nöjd med kunden relation du har med din bolåneinstitutet och dont worry – många människor Arent, varför inte byta till en ny finansiell institution. Att få ett remortgage kan du välja en långivare som kan bättre tillgodose dina behov kan du därför välja en institution som kommer att behandla dig som en individ, inte bara ett nummer.

Även remortgage långivare som är utomlands och bara nås via telefon Andor email kan fortfarande vara mer engagerad i din lycka än traditionella tegel och murbruk och kära. Vidga dina vyer när de letar efter en remortgage professionell, och inte låta avstånd för att avskräcka dig från att kontrollera dem.

4. Har du ett antal personliga skulder Andor hushåll youd gillar att konsolidera

På regelbunden basis, många remortgage företag erbjuder nu fantastiska paket skuldkonsolidering som en del av en remortgage. Genom att välja dessa remortgage alternativ, kan du skära ner det belopp som du väljer att betala varje månad och därmed minska din månatliga räkningar, ofta med betydande belopp.

Även om du kommer fortfarande att behöva betala tillbaka de pengar du är skyldig till dina fordringsägare, kan en remortgage ge dig lite andrum, speciellt om tiderna är särskilt hård och pengar är inte så lätt att komma med som det en gång var.