är en omvänd inteckning rätt för dig

Under de senaste åren omvänd inteckningar har ökat i popularitet bland de äldre. Medan det finns många fördelar med omvänd inteckningar finns också nackdelar också. Innan du tar ut en omvänd inteckning, vara säker på att du har hela historien.

Först förstår vad det innebär att en omvänd inteckning. I grund och botten gör denna typ av lån du överföra en del av ditt kapital till kontanter utan att behöva ta på en extra faktura varje månad, vilket är fallet med en vanlig hem kapital lån eller sälja din bostad. Med en omvänd hem inteckning, till skillnad från en vanlig inteckning, får du pengar för eget kapital i ditt hem och är inte skyldig att betala tillbaka det tills du inte längre bor i ditt hem. Det bör förstås att pengarna måste betalas tillbaka, antingen när du säljer ditt hem, flytta till en annan huvudsaklig hemvist eller dö. I händelse av att du har en hel del eget kapital i ditt hem, men du har svårt att uppfylla din månatliga ekonomiska förpliktelser, kan detta vara ett bra alternativ. Andra fördelar är att de pengar du får från omvänd inteckning är vanligtvis skattefria eftersom det kommer att återbetalas. Dessutom, beroende på vilken långivare du väljer, finns det typiskt inga intäkter restriktioner.

Det finns regler för att kvalificera sig för en omvänd inteckning. Du måste vara minst 62 år gammal och bor i hemmet som din huvudsakliga bostad.

Det finns tre grundläggande typer av omvänd inteckningar. Dessa bolån är enda syftet omvänd inteckningar, federalt försäkrade omvänd inteckningar som också är känd som Conversion Home Equity inteckningar eller HECMs och egna inteckningar omvänd.

Enda syfte omvänd inteckningar erbjuds av statliga och lokala myndigheter samt vissa ideella organisationer. En av de stora fördelar med denna typ av omvänd inteckning är att det i allmänhet inte kommer att ha höga kostnader. Tyvärr är tillgången begränsad beroende på var du bor. Därutöver kan det finnas föreskrifter som anges av långivaren om vad du kan använda Lånebeloppet för. De vanligaste syften inkluderar fastighetsskatt och reparationer hem och förbättringar. Denna typ av lån kan också ha intäkter restriktioner, vilket innebär att du inte kan göra mer än en viss summa pengar för att kvalificera sig.

En HECM kommer i allmänhet har högre kostnader än ett enda syfte inteckning och dessa kostnader är vanligtvis up front. På baksidan, de är mer allmänt tillgängliga och oftast inte har inkomster krav. Dessutom finns det inget syfte begränsningar. Eftersom HECMs backas upp av HUD du kommer att krävas för att träffa en kurator från ett hölje rådgivning byrå som kommer att förklara alla detaljer om lånet till dig. Mängden pengar du kan låna med en HECM beror på din ålder, värdet på ditt hem, var du bor och aktuella räntor. Denna typ av lån kan vara ganska flexibel, ger alternativ såsom en kredit samt fasta månatliga betalningar.

Eftersom egna omvänd inteckningar backas upp av privata lån företag, kan alternativen med denna typ av lån kan variera. Vanligtvis denna typ av lån kommer att ha en högre kostnad än en HECM.