är en omvänd inteckning rätt för dig

På senare tid, individer överallt har försöker pracka på fördelarna med en omvänd inteckning. Vad de inte berätta för dig är vad en omvänd inteckning faktiskt är. Så snarare än att du kör över internet letar efter uppgifter om dessa nyligen vanliga typer av inteckning, ville vi att ge dig en grundläggande överblick över vad exakt en omvänd inteckning är, samt hjälpa dig att avgöra om man kan vara rätt för dig.

Förstå Omvänd inteckningar –

Det första du måste förstå om omvänd inteckningar är att de är precis motsatsen till traditionella bolån. I en typisk inteckning kräver dig att låna en viss summa för att köpa din lägenhet, som sedan skall återbetalas månadsvis, en omvänd inteckning faktiskt ger dig pengar mot det framtida värdet på din lägenhet, som du inte behöver betala tillbaka förrän du säljer Condo .

Den traditionella inteckning Layouten är vad som kallas en “stigande eget kapital, sjunkande skuld” situation, eftersom, som du betalar av din månatliga balans, eget kapital du har samlat på din lägenhet stiger och dina faktiska minskningar skuld. Med en omvänd inteckning, är den exakta motsatsen. När du tar ut pengar ur det egna kapitalet i din lägenhet (vad långivaren faktiskt gör att du kan låna mot), minskar din skuld vinster och ditt eget kapital.

kan du kvalificera dig?

De viktigaste frågorna att omvänd inteckningar är att alla inte kvalificerar. I själva verket, om du inte är över 62 års ålder, och redan äger din egen lägenhet, det finns inte några långivare som kommer att erbjuda dig en omvänd inteckning. Men, om du är över 62, och du antingen äger din lägenhet direkt, eller är skyldig väldigt lite på det, kan en omvänd inteckning vara precis biljetten.

Den vackra sak om omvänd inteckningar är att de tillåter dig att spendera kapital du har arbetat så hårt för att bygga upp i din lägenhet medan du fortfarande lever i det. Detta är fantastiska nyheter för alla som lever på en fast inkomst som kan behöva extra pengar att leva på idag. En annan stor sak om att kvalificera för en omvänd inteckning är att, så länge du uppfyller de övriga kriterierna för att vara i rätt ålder och äga din lägenhet, du behöver inte ens ha en inkomst källa alls beaktas.

De viktigaste frågorna för en omvänd inteckning är det faktum att om något händer dig innan du säljer den lägenhet du har lånat emot, kan dina nära och kära stå inför en ganska stor klumpsumma. Tanken att komma runt detta är att sälja din lägenhet för ganska lite mer än du lånat emot det, och därmed betala av din omvänd inteckning, och gör att du kan använda det återstående saldot att leva på eller att använda som en handpenning på en annan Condo.