är en omvänd inteckning för ledande villaägare en bra idé

Det finns många äldre villaägare i den position där de har en härlig hus med ingen inteckning i det, men mycket lite i vägen för pengar att leva på. Detta har lett till en ökning av personer tittar på möjligheten att få en omvänd inteckning.

En omvänd inteckning är en speciell typ av lån som görs till villaägare som är 62 år eller äldre. Långivaren kommer att ge husägaren antingen en klumpsumma, kredit eller en månadsinkomst. I gengäld är det lånade beloppet återbetalas när husägare dör, flyttar ut ur fastigheten, eller säljer huset. En av de största attraktionerna i omvänd inteckning är att det finns inga månatliga återbetalningar som med en vanlig inteckning.

Av denna anledning kan en omvänd inteckning vara en bra idé för pensionärer som är i positionen av att vara “equity rik men cash fattiga”. De har möjlighet att stanna i sina hem och använda pengarna för valfritt antal användningsområden. En månadsinkomst skulle kunna användas för att komplettera en pension. Alternativt ett engångsbelopp skulle kunna användas för att genomföra ändringar till huset eller betala för sjukvård.

Men man bör komma ihåg att detta inte är “gratis pengar”. Mängden kapital som är i huset kommer att minska när du kommer att sälja den eller skicka den till din familj. Detta är något som måste diskuteras och förstås. Det är en bra idé att prata igenom det med dina barn. Det finns också bostäder rådgivning tjänster som ger dig opartiska råd om detta är ett bra alternativ för dig.

Det finns många fördelar som omvänd inteckningar kan erbjuda äldre villaägare. Men det är viktigt att du anger i den här typen av lån att veta alla fakta och hur det kommer att påverka det egna kapitalet i ditt hem.