är en omvänd inteckning för dig

copyright 2006 alvin Toh

De som funderar på att vända inteckning måste göra ett mycket viktigt beslut. Merparten av tiden, är de som överväger dem att göra det eftersom de behöver medel för vissa huvudsyfte. Till exempel kan de inte ta in tillräckligt från social trygghet, pensioner och sparande för att behålla sina levnadskostnader. De kan ha ett stort inköp som är nödvändiga, exempelvis ett nytt fordon. Eller, kanske de behöver medel för hem förbättringar. Vissa individer använder de medel som de får från en omvänd inteckning för att finansiera ett andra hem eller ett fritidsfordon. Om medel behövs, de som har äganderätt eller åtminstone eget kapital i sitt hem, har förmågan att säkra detta nästan gratis typ av inteckning.

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste du vara minst 62 år gammal. Den äldre du är, desto mer pengar du kan få i ditt hem inteckning på månadsbasis. Eller kanske du vill ha den omvända inteckning finansieras till dig i en klumpsumma. I varje fall kan den omvända inteckning hända ganska snabbt och kan hjälpa dig att säkra finanserna som du behöver.

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste du ha åtminstone en del eget kapital i ditt hem. Det är det kapital som du har att du kommer att kassera ut och använda för finansiering. Eget kapital är summa pengar att hemmet är värt minus eventuella inteckningar eller panträtter som kan finnas på den. Ju högre kapital är, desto mer av hemmet som du äger. När du betalar av dina lån helt, är det egna kapitalet och värdet på hemmet densamma. De som funderar på att använda en omvänd inteckning måste ha åtminstone en del eget kapital till kontanter i. Det är där pengarna kommer ifrån.

Om du fortfarande är skyldig pengar på ditt hem, kan det kapital som du kontanter i en omvänd inteckning behöver gå för att betala ner resten av vad som är skyldig på hypotekslån. Resten kommer att vara din att använda som du vill. Till skillnad från andra lån, kan du använda de medel för något som du tycker passar, när inteckning i hemmet är betald.

Det omvända inteckning kan vara ett idealiskt val för de människor som är i behov av finansiering, men inte har pengar på något annat sätt. Eftersom medlen för en omvänd inteckning inte ska betalas tillbaka, i de flesta fall, förrän låntagaren dör eller flyttar ut från hemmet, har husägare faktiskt tillgång till pengar i värdet av deras hem. Dessutom bör värdet på hemmet gå upp från den tid som den omvända inteckning tas, kan en andra eller ens tredje omvänd inteckning tas ut.

Däremot kan omvänd inteckning vara ett dyrt sätt att låna pengar på grund av högre räntor. Det rekommenderas inte som en kortfristig finansiering. Omvänd inteckning kan påverka din rätt till offentliga förmåner som du tar emot eller kommer att få i framtiden.

Omvänd inteckning är en komplex lån som är kostsamt. Det anses vara en sista utväg för att erhålla kontanter. Alltid söka råd från en oberoende omvänd inteckning rådgivare för att hjälpa dig att avgöra om en omvänd inteckning är för dig eller för att hjälpa dig välja bland de olika typerna av omvänd inteckningar.