är en femton år inteckning en bra satsning

En femton år inteckning är en stor satsning, om du är benägen att spela på ett par saker. Den första, naturligtvis, är att du satsar på din förmåga att betala den högre bolåneräntan under lång tid. Om du har eget företag, har du kontroll över din sysselsättningssituation. Då frågan vänder sig till om ditt företag eller din karriär har benen för att vara så framgångsrik för de närmaste femton åren som det är nu. Är du i en cyklisk bransch, påverkas av ekonomiska nedgångar? De flesta är, och om din femton år inteckning är en sträcka för dig i första hand då det är en stor chansning. Om du är avlönad och säker från styng och pilar av ekonomin, då är det en säkrare proposition.

Hur mycket ligger på bordet?

Besparingarna i vanliga gamla dollar är betydande. En inteckning beräkningsverktyg jämför de siffror som genereras genom att sätta en $ 100.000 inteckning i femton år i taget och trettio termer år. Den månatliga utbetalningen är ca $ 735 per månad under femton år och ca $ 955 per månad över trettio år, med en räntesats som är en kvarts procentenhet högre. Skillnaden i totala räntebetalningar är lite över hundra tusen dollar: $ 169.000 kontra $ 64.000. De är råa dollarn siffror, dock. Vad är inte med i beräkningen är dina besparingar på din årliga skatter uppstår till följd av högre ränta kopplad till trettio år anteckning.

pengar som förvaltar alternativ

Också inte vägas in är ett antal immateriella. Var skulle det extra pengar gå om det inte begicks till en femton år inteckning betalning? Andra investeringsmöjligheter, kanske? Kanske. Men det finns en anledning de kallar överblivna pengar sådär “avvaras inkomst.” Anledningen är att de flesta av oss gör förbruka det, snarare än att investera eller spara den. Så kanske det trettio år anteckning innebär bättre familjesemestrar, några skidresor under vintern, en trevligare bil – utan tvekan det innebär en viss ökad flexibilitet i familjens budget.

Värdet av avgående en inteckning i femton år är betydande, men det kan finnas en risk. Om du söker medelväg, anser en inteckning som accepterar påskyndade betalningar på en plats basis. När familjen inkomster nynna med, betala en högre månatlig inteckning ränta och du kommer att få en större siffra bifogas din huvudsakliga minskningen. Du kommer att betala den högre (30 år) ränta med dessa betalningar, så din årliga skatteavdrag kommer att gå upp också. Du knackar tid av inteckningen, och underhålla din maximerad skatteavdrag.

alla hypotheticals

Några pengar chefer kommer att ringa femton år inteckning en sucker insats, för om du tog den månatliga “besparingar” från lägre betalning på en trettio år anteckning och lagt det till “besparingar” från högre skatteavdrag på en trettio år anteckning, summan i fonder “frälsta” skulle mer än uppväga skillnaden i totala intresse.

Det är en bra teori, förmodligen har vissa förtjänster, men hur många av oss kommer flitigt sock bort våra månatliga “sparande” och årliga “skattelättnad” inneboende i skillnaden mellan en femton år inteckning och en trettio år inteckning? Cirka ingen av oss. De flesta människor ser på hemmet uppskattning som sin avkastning på investeringen, och låt den gå på det. Sätt in en finansiärens villkor, om en trettio år anteckning klipper din sömnlös natt kvoten med en faktor tjugo procent eller mer, är det förmodligen värt det.