är en fast ränta inteckning vägen att gå

En fast ränta inteckning är det sätt som de allra flesta människor vill gå med sin inteckning alternativ. Fast ränta inteckningar är stabila-när du har skrivit på papper, de är vad de är, och din månatliga betalning kommer aldrig att fluktuera under hela lånets löptid. Din ränta kommer att vara samma som det var på den dag du undertecknat lån papper tills den dagen kommer då lånet betalas ut. Det spelar ingen roll vad marknaden gör, din inteckning betalningar kommer ingenstans.

De flesta fast ränta inteckningar backas upp av antingen “Fannie Mae” eller “Freddie Mac”, två kvasi-federal myndighet som köper lån, säkra dem med fullständig tro och kredit av den amerikanska regeringen, och sedan sälja dem till investerare. “Freddie Mac” lån har något högre räntor och har strängare gränser för deras maximibelopp och några andra krav, men också tillåter någon att få en inteckning med bara 3% ned mot den totala köpeskillingen. “Fannie Mae” lån kräver mycket god kredit att förvärva och du behöver mer pengar ner, men de bär också de lägsta räntorna och tillåter högre lånebelopp.

Det finns i allmänhet två termer av bundna lån: 30-åriga och 15-åriga. Vissa långivare har erbjudit 40-årig fast, och det är också möjligt att få 20-åriga fasta bolån, men båda dessa lånevillkor är ovanliga. Var och en av dessa traditionella fast ränta inteckningar erbjuder något fördelaktigt och något ofördelaktigt. Det beror egentligen på din personliga situation och din “skuld tolerans” vilken du väljer. Med en 30-årig fast ränta inteckning, du kommer att skaffa dig några relativt låga månatliga betalningar (särskilt om du betalar en “punkt” eller två på framsidan för att sänka räntan, en “punkt” är 1% av den totala lånebeloppet). Om du har mycket god kredit, gå månatliga betalningar inte lägre för fast ränta. Å andra sidan, har du en mycket lång tid att vara skyldig att betala av denna skuld. Med 15-årig fast ränta inteckningar, kan du även få en något lägre ränta, men eftersom du måste betala av huvudmannen mycket tidigare, kommer din månatliga betalningar vara högre. Å andra sidan, kommer din livstid totala betalningar till din inteckning vara lägre än de kommer att vara med den 30-åriga not. Är det viktigare för dig att spara pengar på kort sikt, eller lång sikt?

Du kan också spara ännu mer pengar med dessa lån genom att bi-månatliga betalningar. Det är där du tar den totala månadskostnaden, halvera det, och sedan göra det halv-betalning varannan vecka. Nu, varför skulle det göra någon skillnad? Det beror på att räntebetalningarna tillkommer varje dag. Om du betalar tidigt, du betalar mindre i räntebetalningar och mer mot de viktigaste-och, så, får lånet betalas ut tidigt, sparar du tusentals dollar. Ett 30-årigt lån betalas på detta sätt får betalas ut i ungefär 22 år, och en 15-år får betalas ut i cirka 12 år. Inte nog med att spara mycket pengar, men du får också närmare att vara helt skuldfri förr.