är en egenföretagare inteckning rätt val för dig

Antalet egenföretagare människor i Storbritannien växer. Enligt Office National Statistics (Q4 2006) finns det 3,8 miljoner människor som faller under kategorin av att vara egenföretagare. En orsak till denna tillväxt är att arbetsmönster förändras med fler människor än någonsin beslutar att arbeta hemifrån.

Denna förändring i arbetsmönster uppmanas bolåneinstitut att utveckla en ny produkt speciellt inriktade på egenföretagare som annars kanske inte kunna uppfylla kriterierna för en vanlig bostadslån produkt. De var snabba att inse att en egenföretagare person skulle få det svårare bevisa sin inkomst på traditionellt sätt.

Att arbeta för sig själva menade att de skulle sannolikt inte kunna producera lönebesked och att deras inkomster inte skulle följa de vanliga regelbundna månatliga betalningar till en anställd. Inte vill missa det växande antalet egenföretagare bostadsköpare egenföretagare inteckning system föddes.

Så hur kan du avgöra om du kan vara en kandidat för en egenföretagare inteckning? Här är några exempel som hjälper dig att avgöra om denna typ av inteckning är det bästa alternativet för att finansiera ditt hem köp.

Uppenbarligen är en egenföretagare inteckning främst avsedd för någon som är egenföretagare. I allmänhet innebär detta att du arbetar heltid för dig själv så på grundval av detta du förmodligen kommer att behöva denna typ av inteckning. Till exempel, om du kör din egen butik eller kör din egen taxi, så kommer du förmodligen att behöva denna typ av inteckning som du kan finna det svårt att bevisa din inkomst. Trots allt, om din revisor är bra på sitt jobb han kommer att göra allt han kan för att lagligt minimera mängden vinst du måste förklara för dig att spara på skatten du annars skulle behöva betala.

Vad händer om du inte är Full Time Egenföretagare?

Inte alla egenföretagare människor arbetar för sig själva hela tiden. Vissa människor arbetar på kvällar och helger, gör ytterligare arbetstillfällen som leverera flygblad, ger hoppborgar för barnkalas, fixa bilar eller en mängd andra aktiviteter deltid för att stärka sin inkomst. Dessa människor är klassade som deltid egenföretagare och om de vill använda intäkterna från detta att kvalificera sig för en inteckning, kommer de förmodligen att behöva en egenföretagare inteckning att göra det.

Men vad händer om jag är anställd och har oregelbunden inkomst?

Slutligen finns det också människor som är i den använda vanlig bemärkelse, men kan ändå behöva en egenföretagare inteckning. Dessa är människor som tjänar från utdelningar (t.ex. större aktieägare), från kommissionen (t.ex. säljare) eller från bonus (t.ex. arbetare i staden). Även om dessa människor inte är egenföretagare, är deras inkomster oregelbunden, vilket är ett av de viktigaste kriterierna för att kvalificera för en egenföretagare inteckning. Om du inte kan visa en regelbunden inkomst då en egenföretagare inteckning är ditt bästa val för att finansiera ett bostadsköp.

I samtliga ovan nämnda fall, i syfte att få en egenföretagare inteckning, måste du göra en anmälan av resultat (att säga hur mycket du räknar med att tjäna under de kommande månaderna och åren) och du kan ha för att få en översikt över tidigare inkomst från din revisor. När du har den informationen, är det ganska enkelt att få en egenföretagare inteckning.