är en 8020 inteckning rätt för dig

Det har inte varit en varmare ämne i media under de senaste två åren än den inteckning industrin. Vi har alla hört uttrycket “sub-prime” så många gånger att vi är sjuka för våra kollektiva magar. Då fasa rubriker kommer ut. Medierna säger saker som “Det här kommer att göra det praktiskt taget omöjligt för en normal person att få en inteckning”.

Detta är inte sant. Däremot är det svårare så säkra en god inteckning i dag än för fem år sedan. Som med allt annat i detta land finns det bokstavligen hundratals alternativ.

Låt oss ta en titt på 80-20 Hypotek. Många av er har hört denna term kastas runt. Vad exakt är en 80-20 Mortgage? Vad är 80? Vad är 20? Hur kommer det att bli möjligt för mina ägodelar för att hamna på min gräsmatta i ett juletid vräkning om jag registrerar dig för en av dessa?

I grund och botten en 80-20 Inteckning är en metod för att säkra pengar för att få ett lån och undvika att betala privata försäkringar för hypotekslån eller PMI. Många av er är bekanta med PMI. Det är de extra femtio dollar eller så inklämt din inteckning varje månad som ditt lån officer svor skulle gå bort, men aldrig verkar.

I grund och botten och 80-20 Mortgage är två lån. Den första för 80% av den erforderliga mängden och den andra för 20% av den nödvändiga mängden. Räntan på 80% lån är i allmänhet lägre än 20% lån. Om en person som spelar sina kort rätt, kan de betala för att 20% lån snabbare eftersom det är naturligtvis mindre. Du kan också kombinera de två lånen senare på väg. Det fina med denna 80-20 Mortgage sak är att eftersom de båda lånen är ofullständig, behöver du inte göra en handpenning innan dra nytta av lånet.

Wow, betyder det att du kan ta den handpenning pengar och lägga den i en fond för ditt barn att dricka upp på college senare. Säkra en 80-20 Mortgage är inte ett problem om du har bra kredit, en god sysselsättning historia och din skuld till tal är mindre än 50%. Ja, du gissade rätt, det finns bokstavligen tusentals platser på linjen som kommer att vara glada att sälja dig en 80-20 inteckning.

Med lite online forskning, kan du hitta en som fungerar för dig.