är du tillräckligt rik för att ge din långivare en $ 100.000 tips

Låna pengar kostar konsumenterna mer dessa dagar än någonsin tidigare. Inte många människor har råd att punga över 100.000 kontant för ett hem. En mycket liten andel av befolkningen klarar detta. Resten av oss lita på vår svett och hjärnor för att ta oss igenom och få det att hända. Den lille killen kommer alltid kämpa eftersom de rika bli rikare och de fattiga blir fattigare. Med den nuvarande rättsliga piratkopiering pågår dessa dagar i inteckning industrin, personliga budgetar skärpa som konsumenter gå balansgång av intäkter kontra utgifter att gå ihop. De stigande priserna på gas och livsmedel objekt lägger bara till kritan flesta familjer känner sig i dagens värld. Köpa ett hem för din familj inte nödvändigtvis anstränga din budget om du använder denna enkla men viktiga principen att en till synes komplicerad fråga.

Grundtanken här innebär att betala din långivare extra betalningar kallade avancerade amorteringar. Detta koncept kommer att raka år och tusentals dollar av dina räntekostnader. Medan ett kalkylprogram hjälper till att bestämma amorteringar och räntebetalningar, kommer din amortering plåt göra för en ungefärlig besparing. Nyckeln till detta bygger på att skicka in din nästa månader rektor tillsammans med denna månads betalning. Så, om din månatliga betalning kostar 700 per månad, för denna betalning, 75 dollar för huvudmannen, och 625 för räntor, följ din amortering diagrammet tills du hittar den månad du är skyldig nu, och se den huvudsakliga kostnaden för din nästa månads betalning. Lägg till detta belopp som extra huvudansvarig för betalningen du skickar. Skillnaden kan variera till några cent till några dollar för din nästa månader rektor. Så för denna betalning, skicka i 700, plus 76 som avancerade amortering. Du räddade just dig 624 i ränta, och knackade bort en månad från din inteckning.

Låt oss sammanfatta med ett exempel ur verkliga livet. Du köper ett hus för 100.000 med en ränta på 6,5 procent. Du finansiera det i 30 år. De första 2 åren av ditt lån resulterar i betalningar av 12,859.20 i ränta, och 2310,19 i amorteringar. Om du tillämpar tekniken med avancerade amorteringar, i slutet av ditt första år kommer du att betala 6,432.72 för ränta 2310,19 i princip, och minskade ditt lån tid av ett år. De extra betalningar för ett år kostar en extra 600 eller så, men spara 6426,48 i ränta. Alla tillsammans du faktiskt spara 5826,48 i ränta. Inte skicka in extra amorteringar kostar totalt 127.000 i ränta under lånets löptid. Din 100.000 hus hamnar kostar dig 227.000.

Genom att tillämpa denna enkla idé till livstid för ditt lån, kommer du raka potentiellt tiotusentals dollar från din inteckning kostnader, och även få dina dådet år tidigare utan att vara bunden till den mycket högre 15-års bolån.