är du siktning genom hypotekslån erbjuder detta kan hjälpa

Ett hypotekslån är annorlunda än alla andra lån, och de flesta bolån förhandlas under en angiven tidsperiod på mindre än 10 år. De förhandlas fram för en enda ränta som kommer att finnas kvar under hela löptiden för hypotekslån. Du kan betala av ett lån i sin helhet när som helst, men du får betala en straffavgift beroende på bolåneinstitutet.

De flesta av oss är bekanta med denna typ av lån genom köp av våra fordon.
Med bolån,, längden av inteckning är termen av inteckning och inteckning ränta förhandlas separat. I detta fall:
• den “amortering” av inteckning är hur lång tid det tar att betala av inteckningen
• begreppet avser den tidsperiod som omfattas av din nuvarande inteckning kontrakt. Detta är normalt den tid som du är “låst” till en viss räntesats och belopp.
• räntan kan antingen vara fast eller rörlig.
avskrivningar

Den tid som behövs för att rensa bort inteckningen, även så länge som 30 år kallas “amortering” period. Den visar hur lång tid det tar att betala av hypotekslån, förutsatt att du gör alla betalningar till fullo och i tid.

I allmänhet, ju kortare din amortering, desto mindre betalar du i räntekostnader under livet av din inteckning. Så, om du amortera din inteckning över 15 år istället för 25 kan du spara tusentals dollar i räntekostnader.

Den enda utmaningen är om du har råd med de större utbetalningar. En kortare amortering kommer alltid att översätta som högre utbetalningar bolån – eftersom du betalar av lånet snabbare.

term

“Term” av inteckning är den tid för de nuvarande villkoren för inteckning, inklusive räntan (oavsett låst eller rörlig) och bolåneinstitutet.

Mortgage termer kan vara så kort som 6 månader, eller så länge som 10 år. I de flesta fall, ju längre löptid, desto mer kommer det att kosta dig. De flesta bolåneinstitut kommer att överväga en längre sikt att vara högre risk för dem – trots allt, skulle räntorna går upp och det betyder att din inteckning får inte vara så lönsamt. Så kommer längre sikt inteckningar brukar komma med de högsta räntorna.

Också, bolåneinstitut vill se till att du bor med dem – trots allt, de gör pengar på din verksamhet. Så, omfattar begreppet dem på två sätt: de försäkrar att de gör sina pengar och att deras kundkrets är “stabil”.

intresse
En viktig aspekt av ditt hem inteckning är räntan. Denna hastighet förhandlas fram för en tidsperiod – från 6 månader till så länge som 10 år. Den här gången är den period under vilken du kommer att betala den avtalade räntan.

Ju lägre ränta, desto mindre betalar du i räntekostnader under livet av inteckning. Det kan också spara dig tusentals dollar.

Ett sista ord om räntorna: bolåneinstitut ‘stack’ däcket i sin egen favör. Någon ränta de är villiga att ta ut är på en nivå där de tror att de kommer att tjäna pengar. Detta är verkligen inte en välgörenhetsorganisation företag. Nu, om du “låsa” din ränta i 5 år kommer du förmodligen betala mer för din inteckning.

Men om du är villig att acceptera en bit av risk från din sida (särskilt om du har ett stabilt jobb och en bra kredit historia) du är nästan alltid bättre med rörlig ränta inteckning. Denna typ av lån kan räntan du betalar fluktuera med marknaden. Även om detta låter riskabelt, gör det faktiskt en hel del frihet och nästan alltid sparar pengar, av två skäl:
• Den ränta som tas ut på rörlig ränta inteckningar är oftast mycket mindre än någon “inlåsta” ränta
• Om priserna ser ut som de kommer att gå upp du generellt kan byta till en “låst” ränta utan påföljd.
besparingar

I de flesta fall är det bäst att få kortast möjliga amortering kombination med den lägsta räntan möjligt. Detta är hur du sparar pengar på din inteckning på lång sikt.

Men du måste vara försiktig. Ju kortare avskrivningstid, desto högre utbetalning. Så, samtidigt som du sparar pengar i det långa loppet eftersom du betalar mindre i räntekostnader för lån, måste du ha råd att betala på kort sikt.