är du redo att köpa ett hem redo att finansiera ett hem

Att köpa ett hem är det största köpet flesta människor någonsin kommer att göra. För att se om du är redo för en egen bostad, föreslår Freddie Mac att du tittar på din nuvarande situation och avgöra om:

• Du har en fortlöpande och pålitlig inkomstkälla innan du ansöker om lånet.
• Du har en kredit historia som visar att du är redo för homeownership.
• Din totala skuld är hanterbar och du har råd att ta de kostnader som är förknippade med homeownership.
• Du har sparade pengar för en handpenning och avslutande kostnader.

Sammantaget är detta goda råd. Men det finns alternativ för människor med oförutsägbara inkomster, liksom de som inte kan göra en handpenning. Det finns även lån för människor med dålig kredit, men betala av rullande skuld kommer att öka din FICO poäng. Korrigera fel på din kredit rapporter kommer också att öka din kredit värdering.

Jag funderar på att göra ett erbjudande att köpa ett hem. Vilken typ av lån ska jag ta?
Till att börja med bör du veta att:

1) överensstämmer lån är lån inom det maximala lånebeloppet gränser som Fannie Mae och Freddie Mac. 2006 gränsen är $ 417.000. Varje lån ovanför det är en avvikande (jumbo lån).

2) Konventionella lån är inom Fannie Mae och Freddie Mac gränser, och de uppfyller typiska underwriting riktlinjer. Alla andra är okonventionella lån.

Med god kredit, kan du kvalificera dig förmodligen för prime lån, om köpet är inom Fannie Mae och Freddie Mac gränser. Om du inte har råd med en 20% handpenning, du behöver bara betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI) tills du bygga minst 20% eget kapital, eller så kan du få 80-20 eller 80-10-10 (piggyback) lån för att undvika PMI. Med 80-20 lån är 80% finansieras genom en första inteckning och den andra 20% är säkrad genom en sekund. En 80-10-10 innebär en 80% första inteckning, 10% topplån och 10% ner.

Sub-prime lån har öppnat skapat lånemöjligheter för personer med blåmärken kredit. Räntorna kommer att vara högre, men det finns fortfarande en hel del lån tillgängliga, inklusive lån som erbjuder 100% finansiering.

För dem med mindre förutsägbara inkomster, det finns amorteringsfria lån och armar alternativ (justerbar ränta inteckningar) som gör att låntagare att betala mindre när deras inkomster körs magert och mer när bonusar, provisioner och andra former av intäkter kommer in