är du redo att få en inteckning och köpa ett hem

Vi vill alla ha den amerikanska drömmen om att äga våra egna hem. Om du är en potentiell första gången hem köpare, kan detta perspektiv vara både skrämmande och spännande på samma gång. Du kan fråga dig själv om du är redo för detta stora steg eller inte.

Det sättet att veta om du är redo att få en inteckning och äger ditt eget hem är att se till att du:

Är lämpliga ekonomiskt
Ansvarar med dina betalningar
Har bra kredit
Ha en fast inkomst
Har forskat information om din potentiella inteckning avtal

Att vara ekonomiskt passform innebär att du har lite pengar på banken. För att ge en pågående inteckning betalning varje månad, måste du ha lite pengar sparade bara i fallet. En inteckning betalning är en stor faktura som inte kommer att försvinna om du har en dålig månad på jobbet (till exempel, om din inkomst varierar baserat på tips, provisioner eller andra kriterier). Du måste vara beredd på det värsta. Om du missar en betalning, kan detta äventyra din ränta eller, ännu värre, sätta dig in i avskärmning.

Du måste bo ansvarig på att hålla upp dina betalningar. Är du redo att göra detta åtagande? Har du en historia att missa en betalning på ett kreditkort eller annan faktura? En inteckning får inte vara något du är redo för.

Har du en bra kredit historia och / eller kredit värdering? Detta kommer att påverka huruvida du kommer att kvalificera sig för en rimlig ränta, och kan avgöra om du är berättigad till en inteckning alls!

Hur mycket pengar gör du? Återigen, är du redo för detta lagförslag? Sitt ner och skriva ner alla de räkningar du har och jämföra den mot din månatliga inkomst för tillfället. Om du funderar på att skaffa (eller redan tillämpar för) en ny (eller andra) jobb, betyder det inte att du kan satsa på det som händer. Vänta tills ditt nya jobb har säkrats innan du spenderar pengar som du inte har!

Har du läst verkligen det finstilta i den potentiella inteckning avtal som har erbjudits till dig? Se till att du sätter dig ner med en tredje part, som en vän eller familjemedlem (eller ens en advokat), för att avgöra om detta är en rättvis uppgörelse. Du behöver veta detaljer och föreskrifter, i vad som händer om scenarier, innan du begår. Och lita inte enbart på den förklaring som ges till dig av inteckning specialist (som är partisk och kan lura dig).

Att äga ett hem är en vacker känsla, och en underbar investeringsmöjlighet. Detta är en bra tid att köpa! Se till att du är redo och om du är, gå för det!