är du över 62 och din ekonomi är stram, överväga en omvänd inteckning

Om du är en erfaren och har svårt att leva på din fasta inkomst då du kanske vill överväga att använda en omvänd inteckning för att hjälpa till med den alltid växande levnadskostnaderna. Om du är som nästan alla människor som lever på en fast inkomst, eftersom priserna på livsmedel och gas gör det mer och mer utmanande att njuta av den livsstil du planerat för under din pension. Många överväger att hitta ett jobb på deltid för att hjälpa till med kostnaderna, men detta kan drabbas av en negativ inverkan på din sociala trygghet inkomster och dina skattedeklarationer som du kan avveckla grund skatter i slutet av året.

Med omvänd inteckningar ändå kan uppnå tillgång till extra pengar och det kommer inte att negativt beröra din faktiska ekonomiska situation. Denna typ av inteckning är lätt att kvalificera sig för och kan hjälpa dig att komma tillbaka till att leva i den stil du hade hoppats på. Många A konsumenter ifrågasätter vad konflikten mellan en omvänd inteckning eller ett hem kapital lån är här är hur varje verk:

• Omvänd inteckningar, enkelt uttryckt, tillåter dig att använda det egna kapitalet som du har i ditt hem utan att förvänta sig att göra månatliga betalningar.
• Ett hem kapital kredit ger likaså du tillgång till ditt eget kapital, dock måste du göra betalningar varje månad på det belopp som du lånar.

Det finns andra faktorer som du bör också tänka på. Till exempel med ett hem kapital kredit måste du visa bevis på inkomst till din långivare för att kvalificera sig medan den omvända inteckning du ej behöver eftersom långivarna kommer att förvärva sina pengar tillbaka när du eller någon på handling är inte längre bor i hemmet.

Så kvalificerar dig för denna typ av lån? Det är bara några meriter som du måste uppfylla för att vara berättigade. Först måste du och alla på dådet vara minst 62 år gammal. Därefter måste du äga fastigheten direkt eller du kan uppleva en mycket liten inteckning kvar på hemmet. Denna fastighet måste också göra upp din primära bostad och du måste leva där. Detta är allt du ringer för att kvalificera sig för denna typ av lån.

När du kvalificerar du kan få dina pengar på flera olika sätt. Du kan få ett engångsbelopp, kan du välja att uppleva som månatliga betalningar, eller använda en kredit alternativ. Den kritiska affär att komma ihåg med denna typ av lån är att du aldrig kommer att kastas ut ur ditt hem. Långivaren kommer att vänta tills alla på dådet är inte längre bor i hemmet för att hämta sina avgifter, principen och ränta.

På denna punkt är ett par av negativ som du kan på samma sätt vill tänka på och de är högre räntor och högre avgifter. Eftersom du inte göra några månatliga betalningar på lånet och långivaren kan behöva försena år eller möjliga decennier att få återbetalas, de tar oftast mer sådan ränta än vissa andra typer av inteckningar. De avslutande avgifterna är för mer pengar än en vanlig stängning kanske.

Så om du observerar dig själv lider att faktiskt arbeta på det att gå ihop, är minst 62 år gammal, och äger ditt hem, bör du överväga en omvänd inteckning. Ta emot denna extra inkomst kan hjälpa dig att förlänga samma livsstil och som de flesta bedömare kommer att försäkra er om att i slutet av 2008 gaspriserna, på det nationella genomsnittet, skulle vara $ 5 eller mer per gallon tala om ökningen av livsmedelspriserna.