är du osäker på om du kan eller bör få en inteckning

Hörde du att du kan kvalificera sig för en inteckning, men du tror inte att du skulle? Har du kvalificerad för en inteckning, men undrar om du skulle ha godkänts?

Om du är osäker på om du är förberedd för en inteckning, vare sig ur ett ekonomiskt (intäkter) synpunkt eller en kredit historia (kredit värdering) synvinkel, behöver du förmodligen att tänka två gånger innan du faktiskt registrerar den streckade linjen.

Har du hört skräckhistorier om människor som inte riktigt redo att hantera en inteckning betalning, och sedan de fick sugas in i bolån och vände hem avskärmning? Du hörde nog vinkeln att det var allt inteckning företagets fel.

Först av allt, låt oss erkänna att ja, ja, det finns några mycket oetiska metoder som pågår i vissa delar av inteckning industrin. Ja, det finns i fällor faktiskt booby håller på att inrättas. Och ja, vissa inteckning företag (men inte alla av dem) försöker dra fördel av sårbara ovetande första köparna gången hem.

Men, och detta är viktigt, du är lika ansvariga om ditt hem ansikten avskärmning. Du måste se till att du förstår allvaret i att underteckna en inteckning. Det är ett juridiskt bindande avtal som du måste hålla sig till. Innan du skriver, du behöver inte bara gå över hela saken med din inteckning specialist, men också har den granskats av en opartisk tredje part. Kontrollera och se till att du vet vad som händer om du missar en betalning eller om räntan går upp.

Om du är osäker på om du är redo för en inteckning ekonomiskt, då är du antagligen inte redo. Think twice, spara lite pengar up, crunch nummer med din månatliga budget, och sedan ompröva. Du förtjänar att äga ditt eget hem en dag – vi alla gör. Se bara till att du är i rätt position för att göra det innan du går igenom med detta stora liv beslut.