är du lånelöfte, redan kvalificerade eller pre-förkryssat

Du har gått till alla problem att kontakta en inteckning företag, och har troget svarat på alla deras frågor för att få sina brev som säger att du är redan kvalificerade, så varför är det inte tillräckligt för fastighetsmäklaren att du arbetar med?

Om din fastighetsmäklare vill att du ska trycka på med din inteckning ansökan tills du kan få lånelöfte, inte illa upp, arbetar han helt enkelt i ditt bästa intresse. För att lägga ett bud på ett hem som du vill köpa, är det mycket mer fördelaktigt att vara lånelöfte än att vara pre-kvalificerad.

Varför är det, kanske du undrar, och varför jag bry att få pre-kvalificerad? Tja, på vissa sätt, är man bara ett steg på vägen till den andra. Generellt sett är en pre kvalificering genom word of mouth, (dvs det är ofta via telefon) och tillbaka upp pappersarbetet inte begärs.

Det finns vissa likheter, det vill säga både bokstäver kommer att ge dig den mängd av hypotekslån och köpeskillingen av fastigheten på vilken det grundas, detta ger säljaren, köparen och fastighetsmäklaren några hårda fakta att gå på.

Dessutom, för att få antingen en skrivelse av pre-kvalificering eller lånelöfte, måste du ha gett tillstånd för en kreditkontroll för att ha genomförts – och förmodligen godkänd!

Flera upptäckter kan göras efter att pre-kvalificering har beviljats ??som faktiskt kan “unqualify” dig. De flesta, om inte alla, av dessa missöden kommer att avslöjas om du ansöker om förhandsgodkännande.

Till exempel när din inteckning mäklare, som har redan pre-kvalificerade dig, har att närma sig olika bolåneinstitut, de alla har olika krav.

Vissa kan begära de två senaste åren värde av bevis på inkomst. Andra kanske inte gillar utseendet på dina uttalanden betalkort och ytterligare andra kan balk om de inser att din handpenning är ett lån.

Alla dessa frågor och svar rutiner tar tid, och i väntan på din pre-kvalificering för att bli ett lånelöfte, kan du förlora huset som du har lagt ett bud på – det beror på om en disk erbjudande har kommit in

Medan varken är en gjutjärn garanti för en inteckning, ger ett lånelöfte dig närmare och skär ut den tid som krävs för att vara godkänd när du har valt den egenskap som du vill.

Dessutom kommer lånelöfte visa dig att vara en seriös köpare, och som har gjort mycket av pappersarbete, och kan därför få affären till ett slut snabbare, alla dessa punkter står till din fördel som köpare.