Är du förvirrad om din inteckning alternativ detta borde lugna dina rädslor.

Secured lån räntorna är beroende av dina personliga förhållanden och lånebeloppet medan Remortgaging innebär att ersätta ett befintligt lån med en ny från en annan långivare

Att få ett nytt lån är det viktigt att förstå skillnaden mellan en remortgage och en säker lån. En remortgage är när du tar ut ett nytt lån för att ersätta den nuvarande lån du har på ditt hus. En remortgage kan också användas för att höja ytterligare finanser genom att släppa eget kapital i din bostad. Tydliga skulder såsom lån, kreditkort, din befintliga inteckning, plus alla andra utestående skulder, vilket gör att du med bara en låg månatliga återbetalningen. En säker lån med kapitalandelsmetoden i ditt hus för att ta ett lån. Exempel, om du har ett hus med fastighetsvärde på 180.000 och du har 70.000 kvar på din inteckning. Du måste höja 40.000 via en säker lån eller en remortgage. I en remortgage du skulle ta ett lån på 110.000 och betala ner 70.000 du har kvar på din inteckning. Detta kommer att lämna dig med 40.000 du behöver. I en säker lån kan du låna bara 40.000 och använda ditt hus som säkerhet.

En trend visar att fler och fler inser nyttan av remortgaging. Enligt branschens beräkningar upp till 40% av nya låneansökningar har människor byter sina lån, och med vår hemsida har det aldrig varit enklare.

Först den ränta du ska betala på dig lånet kommer att vara annorlunda. Du kommer att få en lägre ränta med en remortgage då du kommer med en säker lån. Detta beror på att det långivande bolaget går med vinst på hela 110,000 och inte bara 40.000. Vilket innebär att långivaren kan ge dig en lägre ränta lån, samtidigt som högre vinstmarginal.

Nackdelen med just denna aspekt är att din ursprungliga långivaren kan ha ett straff om du betalar av ditt lån direkt. Så, om det finns en 10% avgift på att betala av din ursprungliga inteckning tidigt, kan det vara i ditt bästa intresse att få en säker lån i stället för en remortgage.
Några saker att tänka på
• Oprioriterade skuldkonsolidering lån erbjuder dig chansen att minska din månatliga betalningar (möjligen på längre sikt av lån) utan att ytterligare risk för din familj hem.
• Villaägare som vill samla in pengar till nya inköp (t.ex. ny bil, hem förbättringar, etc.) finner ofta att re-inteckning för att höja pengar är billigare än att ta ut personliga lån eller med kreditkort. Detta beror på att räntorna på bolån allmänhet erbjuda betydligt lägre räntor än de som finns tillgängliga på personliga lån.
• Vid byte av kortfristiga skulder som personliga lån, som normalt betalas tillbaka på fem till tio år och med en högre ränta, med en långsiktig inteckning, helst till en lägre ränta, Det belopp som skall betalas under perioden för din inteckning kan mycket väl betyda att du faktiskt betala mer för din skuld än du skulle ha om du hade fortsatt med betalningarna till slutet av den kortare befintliga sikt.