är din semester hem inteckning mäklare på nivån

Letar du efter en inteckning i din bostad kan tyckas komplicerat. Du kanske har beslutat att konsultera en semester mäklare hem inteckning som hjälper dig genom processen. Emellertid innebär detta att sätta en enorm mängd tillit i semesterhuset inteckning mäklare. Hur kan du vara säker på att ditt förtroende är motiverat?

Fram till för några år sedan, kunde nästan vem som helst ställa upp som en inteckning mäklare. Men under de senaste åren i yrket har blivit mycket mer reglerat. Du kan nu se till att fritidshus inteckning mäklare du arbetar med är både kvalificerad och registrerad medlem av yrket.

• Alla inteckning mäklare måste godkännas av Financial Services Authority (FSA). När du först vända dig mäklare billån, är detta något du bör kolla. Du behöver inte ta deras ord för det – du kan gå till FSA: s webbplats (www.fsa.gov.uk) och leta efter dem. Det är av avgörande betydelse att din semester hem inteckning mäklare regleras. Om du tar råd från en mäklare som visar sig inte vara reglerad, och du lider förlust till följd av de råd, kommer du inte ha rätt att kräva ersättning.

• Dessutom måste alla som säljer bolån har särskilda kvalifikationer, dvs de måste vara CeMAP kvalificerad (Certificate i Mortgage Råd och praktik). När du går för att se din semester mäklare hem inteckning, bör du leta efter certifikatet som ska vara på skärmen. Om det inte är, har du all rätt att be att få se den. Du ska inte under några omständigheter hantera en mäklare som inte kan visa att de är kvalificerade.

• Du är också ganska rätt att begära semester mäklaren billån för att ge namnen på tidigare klienter som referenser. Efter allt, du kommer att bli beroende av dem om råd i en av de största transaktionerna i ditt liv.

• Om du är nöjd med inloggningsuppgifterna för semesterhuset inteckning mäklare och väljer att gå vidare, är mäklaren skyldig att förse dig med en initial Disclosure Document. Detta anges exakt vilka tjänster de tillhandahåller, hur mycket av marknaden som de har tillgång till (hela marknaden, en panel av långivare, eller bara sina egna långivare), och hur de betalas, dvs mot ersättning eller provisionsbasis.

De flesta mäklare är trevliga och vänliga människor och du kan må dåligt om visning misstänksam! Men inte! De är företagare själva och de skulle definitivt inte gå in i en affär utan att kolla upp den andra parten. Plus de göra massor av kontroller på dig! När du är nöjd din semesterbostad inteckning mäklare “på nivån”, kan du ansöka om din semester hem inteckning med frid i sinnet.