är din inteckning i standard – hur sent kan dina betalningar vara

copyright 2006 stjärnornas kraft

Vad du behöver veta om avskärmning processen. Lär dig vad du har för rättigheter. Hur förfallna på avbetalning kan du vara?

I ett nötskal här är vad som händer i en avskärmning:

* Du sitter bakom i dina betalningar till inteckning företaget.

* Ditt hem är säkerhet för lånet, så de vill ha sina pengar eller ditt hem.

* Inteckning företaget går igenom rättssystemet i ditt tillstånd för att komma i besittning (avskärmning) i ditt hem.

* När den rättsliga processen är klar du tvingas lämna hemmet bakom.

Ovanstående är lite över förenklad, så kan få in mer i detalj.

Din är efter i din inteckning betalningar. Din dröm om en egen bostad har börjat blekna. På grund av vissa svårigheter som har lämnat dig utan tillräckliga medel för att göra dina betalningar du kommer snart att förlora hem och härd.

När du är cirka 60 dagar efter, kommer långivaren lämna in ett klagomål med domstolsväsendet i det län där du bor. Klagomålet ska innehålla en kopia av inteckning och ett uttalande om att betalningar inte görs.

Du kommer att skickas en kopia av klagomålet med ett meddelande om att du kan begära att bli hörda. (Du vill ha en hearing om av någon anledning skulden hävdade felaktigt. En annan orsak kan vara att fördröja avskärmning processen.) Om du verkligen är skyldig pengar på säkerheten i ditt hem, sedan rörelsen startades av klagomålet kommer så småningom att bli beviljats.

När du har fått klagomål meddelande, kommer domstolen beviljar långivaren rätt att gå vidare med avskärmning.

Långivaren måste sedan publicera ett meddelande om avskärmning i lokalpressen anger sin avsikt att återta ditt hus. Efter 3 till 4 veckor av meddelanden en sheriff försäljning kommer att hållas.

Om du inte har betalat de retroaktiva utbetalningar plus straffavgifter före försäljningen, då ditt hem kommer att säljas till högstbjudande. Vid denna punkt du måste din familj och alla dina ägodelar lämna ditt hem, antingen frivilligt eller ofrivilligt.

Hela denna process kan ske så snabbt som 2 månader eller så långsamt som 10 månader, beroende på sådana variabler som vem långivaren är och vilken stat man bor i.

Här är den orättvisa delen. Låt oss säga att du sitter bakom 3 månader på din inteckning. Du börjar få några bra saker att hända. Du upptäcker att du har de 3 månaderna av retroaktiva utbetalningar för att ge till långivaren. Du går till långivare kontoret och göra betalningar. Du går bort känslan glad att du nu ikapp med din inteckning. Nästa vecka kommer du att upptäcka att långivaren går med avskärmning. Vad ger? Enkel. Långivaren har laddat förseningsavgifter och påföljder som kan uppgå till så mycket som en annan månadskostnaden. Du måste förhandla med långivare innan du gör betalningen. Ofta kan du få dem att förlåta de påföljder. Men, måste du göra det innan betalning, så du har ett visst inflytande.

Det är viktigt att inse att du kan få ditt lån återinföras. Kraven är att du har återhämtat sig från de händelser som orsakade du dig bakom. Om du nu kan göra betalningar, men kan inte göra upp återbetalningarna, måste du förhandla med inteckning företaget. Det finns flera metoder för att hantera de missade betalningar och påföljder. Om du är osäker på hur man ska gå vidare, då måste du få hjälp. Du måste stoppa inteckning avskärmning om det finns en väg ut.