är din ekonomi i ordning tid för en kontroll

Med så många saker som har en årlig checkup, såsom ditt husdjur på veterinärer, bilen på servicecenter och en hälsokontroll för privata försäkringar, är det på tiden att du tänkt på något som ger oss alla ett grått hår för många, din ekonomi och gjorde en finansiell checkup. Efter allt säkert du skulle vilja veta om allt är okej och om du är på rätt väg?

En checkup av din ekonomi gör att du kan se om du är på väg att leverera dina personliga mål och mål. Till exempel kanske du spara till en ny bil eller en deposition på ett hus eller betala av ett lån, är detta den perfekta tiden för att se om du uppnår detta, och om inte, vilka förändringar du behöver göra för att motverka detta och ta kontroll .

En bra tid att göra din checkup är före utgången av beskattningsåret i Storbritannien som är i slutet av mars, så helst från början av året till slutet av februari är goda tider för att göra detta. Det kommer också att hjälpa om du behöver göra en självutvärdering eller filen något företag återvänder också.
Först får dina planer ut från förra året och granska de mål du satt. Visste du når dina mål? Om du inte är där, så varför inte och vad som hände för att hindra dig? Det kan vara en god idé att åter tidsplan dina mål och fundera på vad du faktiskt kan uppnå detta år. Till exempel du kan ha haft att börja betala för en oväntad utgift som har hindrat din förmåga att betala av ett lån. Tänk på vad du kan göra för att nå ditt mål att betala ditt lån off. Kan du göra besparingar på andra håll, som på avhämtning eller dyra medlemskap gym som du inte använder? Skriv dessa mål ner och även lista milstolpar som hjälper dig på vägen att nå ditt huvudmål. Rom byggdes inte på en dag komma ihåg!

Du måste också titta på din personliga omständigheter, vad har förändrats? Har du haft en ny bebis? Visste du flyttar jobb, eller blir uppsagda, pension, gifta eller skilda? Dessa händelser på egen hand snabbt kan ändra dina mål och ekonomiska drömmar, kan du behöva att åter diskutera din budget och mål och se över dina investeringar såsom dina ISA i ljuset av din omständighet. Till exempel om du gifte dig och din make kan spara till ett nytt hem, och så detta kan vara ditt huvudsakliga ekonomisk ersättning.

Det är också bra att se över och ändra dina försäkringar som din bil, hem, hälsovård och livförsäkringar. Se till att stora förändringar i din omständighet återspeglas i dem. De flesta människor tror inte att göra detta, till exempel om de köper nya möbler eller tillgångar då deras hemförsäkring bör stiga. Shop runt om du inte är nöjd med ditt försäkringsbolag nya premien.

Titta på din befintliga skulder, såsom kreditkort och lån. Har du lyckats minska din skuld, enligt din plan eller har det ökat? Om det har blivit värre sedan fråga dig själv varför har du bortskämd själv? Titta på 0% kreditkort balans överföring kort erbjudanden att mildra betalningarna till exempel.

När du granskar din ekonomi du kommer bli förvånad över hur mycket tydligare blir du när det gäller dina långsiktiga mål och dina kortsiktiga åtgärder. Få arbeta!