är det refinansiera rusa över

Rubriken för den här artikeln lyftes från en pjäs skriven för Real Estate Journal – i mars 2002. Vid den tiden var den genomsnittliga trettio år fast ränta inteckning på drygt 7%, något över när den vilar idag. Under tiden har det skett en fyraårig bostadsboomen och Fed har höjt styrräntan sjutton gånger sedan juni 2004. Så svaret på frågan är, i grunden, är det refinansiera rusa över när låntagarna säger att det är över.

Den Mortgage Bankers Association verkar tro dock att den refinansiering rush har avtagit avsevärt. Home köp låneverksamheten är avstängd från förra årets nivå, men fortsätter att sippra och var upp i juli i år. Samtidigt står refinansieringslån index underhålls av MBA vid hälften av vad den var förra året. Dessutom föll den procentuella andelen av bolånemarknaden som innehas av refinansiering lån en punkt – till 34% – i dessa säsongrensade betyg. Som en indikation på “det är alla relativa” kapitalbelopp, räntor sjönk förra veckan från sina fyra år hög, vilket fortfarande var lägre än genomsnittet när det ovannämnda artikeln skrevs, 2002.

Justerbar ränta inteckningar (vapen) ökar i kostnad också, en annan faktor som kan sätta ytterligare en käpp i hjulet på den refinansiering låneverksamheten. Medan vissa människor använder refinansiering som ett sätt att utvinna kapital från hemmet och tar den att arbeta någon annanstans, ett stort antal människor använder refinansiering som ett kortsiktigt likviditetsbehov samt. Armar som inte har en strängare påföljd för förtida uppsägning är ibland refinansiera lån i valet för människor som vill engagera sig i en tre eller fyra års investering som de tror kan betalas ut efter denna period.

Trots den ekonomiska osäkerheten, har bostadsmarknaden och den åtföljande bolånemarknaden varit på en fem års sikt. Det verkar som de flesta ekonomiska prognosticators känner att körningen är avveckling. Det finns flera faktorer för retardation, inte minst som är att varje ekonomisk marknad fungerar i cykler och bolånemarknaden har genomgått en aldrig tidigare skådad nivå av produktivitet. Det är på grund av att en ångervecka.

Det är också rimligt att säga att bostadspriserna genomgick en oöverträffad vandring, och att de människor som köpte hem under denna period inte kommer att refinansiering helst snart. För dem som har varit i deras hem under en tid, är det också möjligt att det kommer att bli en allmän åtstramning av krediter och möjlighet att refinansiera inte kan vara tillgängliga för så många potentiella låntagare.

De kreativa utlåning metoder som utvecklats som svar på dyra bostadsmarknaden har lett till en ovanligt hög nivå av betalningsförsummelser. Flera lån som stängde samtidigt utarbetades för att folk att köpa hem utan handpenning och ändå undvika kostnader försäkringar för hypotekslån. Dessa “piggyback” lån har satt en spik i den förvalda hastigheten, och Fed kommer att utfärda nya regler för långivare om lån verksamhet av denna typ. Det måste bli en viss inverkan på den refinansiering lånemarknaden, människor som skulle ha varit berättigade till en andra inteckning eller en refinansiering affär förra året kan inte längre kvalificera sig efter de nya reglerna fastställs.