är det refi tid

Miljontals människor drar nytta av den nuvarande möjligheten att refinansiera inteckning i deras hem. Stigande huspriser kombinerat med sjunkande räntor har motiverade människor att konvertera sina ackumulerade hem kapital till förbruknings fonder. Detta fungerar ofta till deras omedelbara fördel, vilket ger dem en betydligt lägre ränta och lägre månatliga amorteringar.

Villaägare kan välja antingen att spendera eller spara den del av deras inkomster som inte längre satsas på avbetalning.

När ska du refinansiera?

I vissa fall, när refinansiering, hjälper det att låna mer än vad som behövs för att betala av tidigare lån. Detta ger dig eget kapital från ditt hem, plus extra medel för att täcka transaktionskostnaderna för refinansiering. Människor använder medlen för olika ändamål: att göra hemma förbättringar, att återbetala äldre skulder, eller att köpa varor, tjänster eller tillgångar som de annars inte skulle ha råd.

Hur mycket kan du spara genom refinansiering? Detta beror på flera faktorer som rör din nuvarande inteckning situation. Om din nya räntan är låg, kan det resultera i betydande besparingar, kanske tusentals dollar. Och när priserna stiger, har refinansieras från en rörlig ränta lån till ett vanligt lån, kan du mycket att vinna.

några fördelar med refinansiering

Refinansiera ett hem inteckning är ett stort beslut och bör behandlas med noggrant övervägande av potentiella kostnader och fördelar. Uppenbarligen, när räntorna på bolån understiga räntan på ditt befintliga lån, är det dags att överväga refinansiering. Detta är det dags att utvärdera dina potentiella efter skatt besparingar från lägre månatliga betalningar, och jämför det med de efter-skattekostnader för refinansiering. Dessa kostnader ingår inteckning avgifter eller poäng, ansökningsavgifter och avgifter utvecklingssamtal. Eftersom lånet återbetalas, de besparingar från dina lägre räntebetalningar börja samla. Besparingarna till följd av refinansiering måste diskonteras med nuvarande takt och jämfört med transaktionen eller avslutande kostnader.

Om du funderar på refinansiering ditt hem, måste du utvärdera din nuvarande ränta. Om din nya ränta skulle vara mer än 5/8% lägre än din nuvarande ränta, är det väl värt refinansiering. Men om du vill hålla dina avslutande kostnader så låga som möjligt, se till att din nya ränta är minst 1% lägre.

varför refinansiera?

De flesta människor som refinansiera göra så för att spara pengar, men det finns andra skäl att göra så. Om du refinansiera befintliga lån till en lägre ränta, kan du sluta med en lägre månatliga inteckning betalning. Detta kan spara dig pengar i det långa loppet.

skuldkonsolidering

I många fall kan du rensa alla dina utestående skulder och ersätta dem med bara en låg kostnad per månad utlägg. Refinansiering ditt hem för att konsolidera dina skulder (t.ex. ett kreditkort balans eller studielån) kan du spara pengar på kort sikt och på lång sikt, eftersom du kommer att betala på en låg ränta lån snarare än en hög ränta ett.

skatteförmåner

Om du har lägre räntor, betyder det mindre ränteavdrag på lista A. Du har rätt att dra av räntor på ett lån på upp till $ 1 miljon uppkommit för att köpa din primära bostad och en mer hem. Också avdragsgill är räntan på upp till $ 100.000 av bostadslån eget kapital för dessa två bostäder. Om du refinansiera en inteckning, är räntan på detta lån avdragsgill till gränsen av gamla lån plus $ 100.000.

Intresset avgifter du betalar up-front, eller punkter, är egentligen ränta som är förbetalda och måste därför dras av proportionellt under besittningsrätt om du har köpt eller förbättrat din befintliga huvudsakliga egendom.

Om du har köpt investeringar fastigheter eller ett fritidshus, kan du dra av poäng proportionellt över lånets löptid. Om du har refinansieras en inteckning som du redan hade reducerande poäng proportionellt, kan du vara berättigad till en skatt bonus. Nu kan du dra av någon del av de poäng för inteckning som redan betalats ut på att du ännu inte hade dragits sedan år refinansiering.

Den exakta tidpunkten för att refinansiera ett hem är komplicerat att räkna ut. Emellertid är det obestridligt att ett sådant ögonblick kommer fram, troligen flera gånger under loppet av en 30 år inteckning. Bara vara beredda att agera när det är dags.