är det rätt tid att välja en fast ränta inteckning

Det ser ut som fast ränta inteckningar är inställda på att vara inteckning typ av val som låntagare tror det enda sättet för räntorna att gå är upp. Detta är naturligtvis sant, men den stora frågan är när räntorna kommer att stiga.

Räntorna kommer sannolikt att öka senare i år, men ingen vet säkert, och när de gör det ökar det kommer små värden varje par månader, Bank of England kommer säkert inte höja räntan, eftersom detta kommer att begränsa en ekonomisk återhämtning, långsam och stadig. Så det finns ingen anledning till panik och samtidigt förståeligt många vill tryggheten att veta vad deras återbetalningar kommer att vara det är inte riktigt den bästa tiden för alla att anmäla sig till en fast ränta inteckning.

Speciellt om du har en hel del just nu, såsom tracker som är nära till basräntan sedan hålla fast vid det tills räntorna börjar stiga igen. Under tiden medan du drar nytta av låga återbetalningar, använd de extra pengar att betalar dina lånekostnader. Göra ser du rakar hundratals, eventuellt tusentals pounds från ditt lån och hjälper dig att återbetala det möjligen flera år tidigare än ursprungligen planerat.

Om du inte har en inteckning i det ögonblick det kan vara värt att satsa på en fast ränta inteckning nu om du bara kommer att förändras inom cirka sex månader. Detta ger dig tryggheten att veta vad din månatliga avbetalningar blir varje månad, perfekt för dem på en stram budget, så att de kan planera sin ekonomi kring sin inteckning.

Många är nu väljer fast ränta inteckningar med rapporter om att efterfrågan på rörlig ränta inteckningar har halverats sedan början av detta år och majoriteten av människor ställs i enkäter uppger att de skulle välja en fast ränta inteckning.

Om du går till en fast ränta affär det är väldigt viktigt att tänka på termen som du kommer att ta över. Fundera på vilket skede marknaden kommer att vara på när din affär kommer till ett slut. Du kanske tror att du har hittat ett stort värde två års kontrakt men i två år på marknaden kommer sannolikt att ha återhämtat sig och räntorna kan vara över fyra eller fem procent. Det kan vara värt att jämföra de långsiktiga erbjudanden som kommer att fixa in dig på en låg hastighet när hela uttrycket anses liksom knutna avgifter.