är det möjligt att få lån efter konkurs

Oavsett de senaste bostäder kriser, få en inteckning efter konkurs är fortfarande möjligt, men fortfarande svårt. Men med en bra plan och en vilja att bygga upp din kredit efter ett par år, är det definitivt och uppnåeligt mål.

De flesta lån kräver att du väntar på så att två år efter konkurs ansvarsfrihet innan du ansöker om en inteckning. Långivare kommer att överväga andra faktorer än din kredit värdering (även om detta är fortfarande en viktig del av ekvationen) när man överväger låneansökningar. De två viktigaste kriterierna kommer att vara din inkomst och din handpenning belopp. Du kan bli ombedd att styrka reguljär sysselsättning, regelbunden inkomst och tillgång till finansiella resurser. Du kommer att finna att en större handpenning kommer att krävas, och räntorna kommer att vara högre än normalt. Dessa typer av villkor, kan inte vara bra för låntagaren, men ger långivaren säkerhet på sina utgifter och minimera sin riskexponering.

Känn din kredit Betyg: Om du inte vet hur din kredit värdering ser efter konkurs, du blint på väg mot misslyckande. Du måste absolut gå och antingen få en kopia, eller få en professionell för att titta på det för att berätta för dig vad som behöver fixas. Det har varit en hel del fall där skulderna är fortfarande visar som obetald, eller det är bara fel på betyget som behövde fixas. Långivare analysera din kredit värdering för att avgöra om eller inte godkänna ett billån, ett bilköp och nästan alla andra typer av lån. Innan låna dig pengar, fordringsägarna vill avgöra hur mycket av en risk du är med andra ord, hur stor risken är att betala tillbaka de pengar de lån du. Credit betyg hjälper dem att göra det, och desto högre poäng, desto mindre är risken att de känner att du kommer att bli.

Nyckeln till att få ett billån efter konkurs är att omedelbart börja bygga din kredit.

Att göra en stor handpenning betyder att du har gjort ett betydande engagemang för den egendom som du köper, och visar långivare som du är mindre benägna att standard på alla betalningar, inte bara för att du kan förlora din egendom, men också för att du riskerar att förlora en betydande summa pengar. Detta är fallet, upprätthålla engångsbetalningar och perfekt kredit historia efter konkurs är oerhört viktigt. Även den minsta tecken på om och om igen Uteblivna betalningar, överanvändning av kredit eller har för mycket skuld kan hämma din behörighet för ett hypotekslån. Tyvärr har subprime-krisen gjort livet ännu svårare.

Två typer av personliga konkurser som hypotekslån långivare handskas med. Den första är kapitel 13 konkurs där alla dina skulder omorganiseras med tiden och slutligen betalas ut och den andra är den chapter7 konkurs där alla tillgångar hos gäldenärerna likvideras. Ett kapitel 13 arkivering kvar på kredit rapport för 7 år mot 10 år för kapitel 7.

Slutsats: Det är fullt möjligt för de flesta att säkra inteckningar efter konkurs (även direkt efter), men tålamod lönar sig. Om du är säker på att du kommer att ha råd med ett hem och alla de kostnader som följer med det, då du definitivt kan hitta en inteckning för att passa dina behov.