är det en bra idé att refinansiera och när kommer det löna sig att göra det

För vissa människor, kan möjligheten att refinansiera ditt hem minska dagliga utgifter och faktiskt bättre kredit på en gång. I motsats till vad du kanske överväga är refinansiering fortfarande ett lönsamt val för många hushåll. Ta reda på om det är en effektiv idé att refinansiera ditt hem med denna snabba quiz:

Ett. Är de aktuella bolåneräntor minst 1 poäng mindre än din befintliga inteckning intresse? Om så är fallet, kan refinansiering ditt hem inteckning vettigt. Om räntorna är lägre nu med 2 poäng eller mer än när du köpte ditt hus, bör du titta definitivt till refinansiering.

2. Har du för närvarande har en justerbar ränta inteckning, negativ amortering eller intresse bara lån som beror på att justera eller som inte bygger eget kapital? Om så är fallet, är idag historiskt låga bolåneräntor gör det en märklig tid att refinansiera ett bostadslån och lås i låga priser på en vanlig inteckning refinansiera lån med fast ränta.

Tre. Har du minst 20 procent eller mer kapital i ditt hus? Om så, kan du dra nytta av refinansiering genom putsning eller eliminera privata försäkringar för hypotekslån (PMI) som du betalar varje månad. PMI är en typ av försäkring som är nödvändigt i många lån där köparen inte gör en handpenning på 20% eller mer. I utbyte mot mindre pengar ner, ger PMI extra försäkring till långivarna i händelse av en standard. Men om du nu är skyldig 80% eller mindre på ditt lån, kan du kanske att släppa PMI och det kan krympa månatliga betalningar med $ 50 till $ 200 eller mer.

4. Är din skuld till tal närmar sig maximum? Om du refinansiera ditt hus, kan du i verkligheten förbättra din kredit värdering genom att frigöra ytterligare inkomster och sänka det minsta månatliga betalning belopp av dina grundläggande räkningar. Genom att hålla en god kredit värdering och låg skuld till tal, kommer du kvalificerar dig ofta för lägre räntor på allt från kreditkort till försäkring, vilket gör detta en sund avgörande steg mot att sänka alla dina räkningar på en gång.

Fem. Behöver du betala för en stor engångskostnad ur fickan bekostnad som stora medicinska räkningar eller college undervisning? Om så är fallet, är det ofta billigare att få ut pengar när du refinansiera ditt hus istället för att säkra ytterligare lån. Bara kom ihåg, du kan refinansiering för upp till 30 år, så den totala kostnaden kan vara betydligt mer i det långa loppet. Ta dig tid att beräkna kostnaden kontra besparingar för dig själv innan du gör en definitiv slutsats.

Om du svarat “ja” på flera av ovanstående frågor så du kan dra nytta av att tala med en inteckning mäklare eller långivare att refinansiera ditt hem. Det kan enkelt spara hundratals dollar per månad. Kontakta Louis Vela om du funderar på refinansiering att gå över dina alternativ hypoteksfinansieringsstrategier. Louis Vela är en lokal Mortgage Expert i New Lenox Illinois Area.