är det dags att ta tag i ditt hem kapital

Om du har köpt ett hem i de senaste åren oddsen är överväldigande att ditt kapital ökat. Enligt National Association of Realtors, ökade värdet på en typisk hem med 12,6 procent förra året. Det innebär ett hus värt $ 184.100 vid utgången av 2004 var sannolikt att värderas till $ 207.300 i början av detta år – en ökning med $ 23.200.

Ingen tvekan en hel del ägare tittar på högre hem värden och undrar om det nu är dags att få ett hem kapital lån. Av tre skäl, åtminstone, det är en fråga som bör ställas.

Först, är hem kapital finansiering normalt tillgängliga till priser långt under kostnaden för kreditkort finansiering och de flesta andra typer av konsumentinformation upplåning. Genom att få ett hem kapital lån och betala av gamla konsumenternas skulder är det troligt att du kan sänka månadskostnaderna.

Det andra, till skillnad konsumtionslån, den ränta som betalas för upp till $ 100,000 i hem kapital finansiering är i allmänhet avdragsgilla. Men reglerna om ränta nedskrivningar är inte okomplicerad, det finns omständigheter där vissa eller alla hem kapital ränta inte kan vara avdragsgilla. För mer information, tala med en skatt professionell.

Tredje, kan du ofta få ett hem kapital lån utan att betala några avgifter. Detta betyder inte att det inte finns några kostnader snarare långivaren kommer att betala sådana kostnader under vissa villkor.

Så där har ni det: Home eget kapital är billig, är den ränta sannolikt att vara avdragsgilla och du behöver inte en massa pengar – eller kanske några pengar – för att registrera dig.

Men trots alla de goda nyheterna om bostadslån eget kapital, är sådan finansiering en form av skuld. Precis som en vanlig inteckning, om du inte betalar kan du förlora ditt hem och det är en mycket bra anledning att vara försiktig.

Vad behöver du veta om bostadslån eget kapital? Här är de grundläggande frågor att ställa:

Hur mycket kan jag låna? Låneprogram skiljer, men många bolåneinstitut kommer att ge tillräckligt med finansiering hem kapital så att totala inteckning är lika med 80 till 100 procent av fastighetens värde.

Om du har ett hem värt $ 550.000 och en nuvarande lån saldo på $ 300.000, skulle du kunna få en finansiering hem kapital som sträcker sig från $ 140.000 till $ 250.000. I detta exempel skulle 80 procent av hem kapital är $ 440.000. Detta belopp, mindre aktuell skuld ($ 300.000), innebär att $ 140.000 skulle vara tillgängliga för dig med ett hem kapital lån. Vid 100 procent lån till värde-nivå, skulle $ 250.000 finnas tillgängligt – $ 550.000 i eget kapital mindre $ 300.000 i befintliga skulder.

Hur mycket ska jag låna? Det faktum att du kan låna stora summor betyder inte att det alltid är vettigt att erhålla största möjliga lånet. När man tittar på potentiella hem kapital lån vara säker på att betalningarna kommer att vara bekväm, både nu och i framtiden. Eftersom de flesta hem kapital lån är justerbar ränta produkter, måste du överväga att priser och månatliga kostnader kan gå upp.

Vilken typ av hem kapital lån är bäst? Det finns två grundläggande typer av hem kapital lån, kassa-out refinansiera där du får en klumpsumma vid stängning och hem kapital kredit (HELOC). Den utbetalning i refinansiera är helt enkelt en fast eller justerbar ränta andra lånet på fastigheten, medan en HELOC är ungefär som ett kreditkort – du drar pengar som behövs och ränta debiteras på balansen. När du betalar ner HELOC skulden, är mer pengar att låna upp till den ursprungliga kreditgränsen.

Det finns ingen “bästa” valet mellan en enkel andra lånet och en HELOC. Istället går med det alternativ som känns bäst med tanke på din ekonomi och preferenser.

Hur kan jag undvika skulden monster? Om dina skäl för att få ett hem kapital lån är att betala ner konsumentkrediter, det är bra – så länge du inte gå ut igen och rack upp mer konsument skuld för kreditkort, billån och andra utgifter.

Kombinera betalningar hem kapital med en ny uppsättning av rejäl konsumenternas räkningar och din ekonomiska situation kan bli värre så planera i förväg: En del av varje hem kapital lån bör vara ett vanligt åtagande att upprätta en budget och undvika ytterligare konsumenternas skulder.

Finns det en hake till dessa hem kapital lån som inte kräver någon pengar för att stänga? Sådan finansiering kommer ofta med en förskottsbetalning straff om lånet sägs upp inom en viss tid, säger två eller tre år. Logiken här är ganska förnuftigt: Långivaren hade cash cost på framsidan för att stänga lånet och vill ha en rimlig tid att återvinna sådana kostnader. Som låntagare du vill vara säker på att förskottsbetalning period är begränsad till några få år, den kortast möjliga.

Du vill också de bästa priser och villkor, men se upp för lån med låga räntor i förskott för ett par månader – och sedan betydligt högre priser och betalningar i framtiden. Som alltid, shoppa innan du kvittar.