är det dags att refinansiera din inteckning

Har räntorna sjunkit sedan du först köpte ditt hus? Är du i ett betydligt bättre ställe ekonomiskt och kredit klokt än du var när du först fick din inteckning? Letar du efter ett sätt att sänka din månatliga inteckning eller betalningar lån? Om något av ovanstående är sant, då kan det vara dags att ta en närmare titt på en refinansiera inteckning.

En refinansiera inteckning, eller “refinan” som det populärt kallas, är ett lån som tas ut specifikt för att betala av ett befintligt lån i syfte att sänka din nuvarande månatliga betalningar – eller minska den totala ränta som du betalar. Refi lån blir mer populär när räntorna faller kraftigt, även om det kan finnas goda skäl för dig att överväga en refinansiera hypotekslån även om de allmänna ränteläget har förblivit densamma eller ökar. Hur refinansiering din nuvarande inteckning lägre månadskostnad och då bör du överväga en refinansiera hypotekslån?

Anta att du köpte ditt hus med ett hypotekslån från en lokal långivare. På grund av din brist på kredit historia och ditt beslut att lägga ner en liten handpenning, slutade upp dig med en ränta som var något högre än genomsnittet. Fem år senare, har de vanliga räntorna sjunkit med nästan en hel procentenhet – vilket sätter dem nästan 3 procentenheter lägre än räntan på din nuvarande inteckning. Du har varit med din nuvarande arbetsgivare i sju år, bodde i samma hus för fem och har byggt en gedigen historia av i tid betalningar på din inteckning och kreditkort. Du är i den ideala situationen att begära en refinansiera inteckning eftersom:

Ett. Din kreditvärdighet garanterar nästan den lägsta räntan tillgänglig på nya lån.

2. En droppe 3 procentenheter på din inteckning är betydande. De flesta experter rekommenderar överväger refinansiering om den nya räntan är minst 1 hel procentenhet lägre än din nuvarande ränta. I själva verket faller av så lite som en halv procentenhet i den effektiva räntan kan avsevärt sänka din månatliga kostnader.

Tre. Din ursprungliga inteckningen medför en högre ränta än marknadsräntan på grund av ekonomiska omständigheter som inte längre existerar.

En annan anledning till att du kan ta ut en refinansiera lån är att förkorta löptiden för din inteckning. Om du ursprungligen tog ut en 30 år inteckning på 5,25% APR, refinansiering av lån i 20 år, även vid samma april, kommer att sänka din totala kostnaden avsevärt om din månatliga betalningar kommer att vara högre. Fortfarande, om du är i betydligt bättre ekonomiska förutsättningar än du var när du tog ut den ursprungliga inteckningen, skulle de totala besparingarna gör det värt mödan att refinansiera.

Det finns flera faktorer att beakta när man beslutar om eller inte att refinansiera befintliga lån. De flesta inteckningar bär en förtida återbetalning påföljd, till exempel. Det finns också avgifter och kostnader stängning i samband med det nya lånet för att lägga in i mixen. Du måste överväga alla kostnader för att ta ut ett nytt lån mot de möjliga besparingarna av en sänkt ränta innan du bestämmer om det är vettigt att refinansiera din inteckning.