är det dags att ge wall street en Sopranos stil ingripande

steve dibert, MFI-miami

Den andra morgonen medan jag äter mina ägg och hjortkött hash, tittade jag på repriser av The Sopranos på A & E-nätverk. Det var den episod då hela besättningen beslutar att det kan vara dags att göra ett ingripande med Christopher om hans heroinmissbruk efter att han dödat Adrianna hund genom att sitta på den. Interventionen eskalerade sedan in i en Quentin Tarantino version av The Waltons.

Medan du tittar på denna förödelse utvecklas, började jag inse att girighet är lika mycket av ett beroende som cigaretter, droger och alkohol. De åtgärder av Wall Street under de senaste 25 åren skulle kunna klassificeras som ett beroende.

En generation av Wall Street hot shots hämtade inspiration från karaktärer från filmer, nämligen Gordon Gekko från Wall Street och Tony Montana från Scarface som båda skrivits av Oliver Stone. Tyvärr, vad dessa Gordon Gekko eller Tony Montana wannabes tog bort från dessa moral pjäser var inte den moral, men den synden. De tog Gordon Gekko linje, “Girighet är bra” lite för stort allvar.

Till skillnad från dessa Hotshots, betalade jag uppmärksamma syster Margaret i 3: e klass katekes när hon viftade måttstock vid grillning i våra huvuden med sin gaeliska accent som girighet, som en av de sju dödssynderna, kunde vara lika beroendeframkallande som alkohol eller droger. Som en drog eller alkoholberoende, blir beroendet inte märks förrän efter festen är över och den som snavar runt berusad bryta möbler och lampskärmar verkligen är inte så roligt.

När partiet av bostadsmarknaden avslutades 2007, Wall Street som en missbrukare försökte hålla festen igång bara för att göra en större oreda. Sedan fortsatte att skylla alla utom sig själva för röran.

Först skyllde de inteckning mäklare som sålde sina produkter för dem och allmänheten och massmedia köpte den. Wall Street var så övertygande att denna kris var fel av skrupelfria inteckning mäklare som konsumenträtt specialister som Elizabeth Warren köpte in det. Platsannonser på Monster.com och i tidningar över hela USA läste faktiskt, “Tidigare inteckning mäklare eller lån officerare behöver inte tillämpas.”

Då Wall Street klandrade värderingsmän och fastighetsmäklare. Nu, tre år senare, är det den “deadbeat” husägare.

Så innan Wall Street kan göra totalt Gycklare av sig själva genom att hävda demonisk besittning eller förgiftas av främmande anal sonder, tror jag det är dags att damma av en kopia av de tolv steg program från när jag deltog i ett AA-möte ungefär tio år sedan och var ombedd att inte komma tillbaka.

När jag började läsa broschyren, blev jag förvånad över hur relevant detta är det verkligen det sätt Wall Street agerar.

Steg 1 – Vi erkände att vi var maktlösa inför vårt beroende – att våra liv hade blivit ohanterliga
Steg 2 – Vi kom till tro att en kraft starkare än vi själva kunde ge oss vårt förstånd
Steg 3 – Vi beslöt att lägga vår vilja och våra liv i händerna på Gud, som vi uppfattade Gud
Steg 4 – Vi företog en genomgripande och oförskräckt moralisk självrannsakan
Steg 5 – erkände inför Gud, oss själva och en medmänniska den exakta innebörden av våra fel
Steg 6 – var helt och hållet beredda att låta Gud avlägsna alla dessa karaktärsfel
Steg 7 – Vi bad ödmjukt Gud att avlägsna våra brister
Steg 8 – Gjort en förteckning över alla personer vi hade skadat och blev villiga att gottgöra dem alla
Steg 9 – Vi gottgjorde dessa människor direkt, varhelst möjligt, utom när detta skulle skada dem eller andra
Steg 10 – Fortsatt vår personliga inventering och när vi hade fel erkände genast
Steg 11 – Vi sökte genom bön och meditation att förbättra vår medvetna kontakt med Gud, som vi uppfattade Gud, varvid vi endast bad om insikt om Guds vilja med oss ??och styrka att utföra den
Steg 12 – hade haft ett andligt uppvaknande som ett resultat av dessa steg, försökte vi föra detta budskap vidare till andra beroende och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter
Men innan Wall Street kan börja sin Tolv stegsprogram. Vi som samhälle måste göra ett ingripande och det kommer inte bli lätt med tanke på att vi har så att Wall Street under mer än en generation. Amerikanerna individuellt har förvandlats till alla fem barn från Charlie och chokladfabriken. Så länge som vi fick plasma-TV och övervärderade McMansions vi blundat för sin okontrollerbara önskan om girighet.

Tuff kärlek är därför jag blev ombedd att inte återvända till AA. Tydligen, på AA, det är inte okej att berätta en nykter alkoholist att vara en riktig man och sluta gnälla om sina problem och sedan fortsatte att fråga honom om han behövde ett mensskydd produkt. Även om AA folket inte var roade, närmade sig killen senare mig på parkeringen, skakade min hand och tackade mig för att öppna ögonen. Wall Street behöver lite tuff kärlek. En tuff kärlek ingripande är det enda sättet att få Wall Street under kontroll. Wall Street måste bringas under kontroll och som amerikanerna har vi en skyldighet att rädda den från det egna demoner och okontrollerbara önskningar.