är det bostadslån refinansiera tid

Många bolåneinstitut har skärpt sin utlåning kriterier i ljuset av inteckning betalning försumliga och montering utmätningar.

Låntagarna är det svårare att få finansiering eller att refinansiera bostadslån eget kapital.

Det är märkligt hur nyheter trådarna löper rubriker om inteckning program är när husförsäljning sjunker. I själva verket vad som troligen händer är att människor har svårt att få ett lån inteckning hem och ansöka om ett nytt i olika inteckning mäklare eller ens göra ett antal ansökningar samtidigt i hopp om att man kommer att lyckas.

På vissa sätt är det bra att det är svårare att få ett hem hypotekslån för det finns inget värre än att vara låst till ett hem inteckning som du inte lätt har råd att betala tillbaka. Speciellt när bostadsmarknaden sjunker och ditt eget kapital i ditt hem kommer från bara positiva till mycket negativa. En mycket oroande situation.

Så alltid se till att du har en anständig insättning företrädesvis 10% plus och kan bekvämt råd med de återbetalningar, även om man tar hänsyn till att räntorna är säker på att stiga. Du måste kunna klara upp-och nedgångar på fastighetsmarknaden. Men lyckligtvis för oss alla, de värden som alltid gå upp över tid.

Om du har fastnat med bara en liten mängd för en handpenning det är en strategi som är värda att utforska. Det är begreppet “hyra för att köpa”. Detta kan fungera ganska bra på en hård fastighetsmarknaden där leverantörer har svårt att sälja. Om du har ont om fyndigheten gör ett erbjudande där du har möjlighet att hyra fastigheten under 6 månader eller mer vid en hög hyra med allt det går till deponering. Detta kan vara i stället för säljaren att förhandla om priset. Som ett exempel i hemmet är prissatt till $ 250.000. Du betalar hyra på $ 1.500 per månad, efter 10 månader har du $ 15.000 mot deposition, plus, låt säga, besparingar på ytterligare $ 10.000. Detta ger dig nu en 10% deposition för din inteckning låneansökan. Om du har ett förhandsgodkännande från din inteckning mäklare kan detta fungera bra för alla parter. Se till att du har en legal åtagande om finansiering innan du går helt villkorslöst på ditt kontrakt.

Bara vara försiktig och se till att åtagandet till ett hem hypotekslån är en bekymmersfri övning och början på en lönsam livstid av äganderätt.