är det bättre att arbeta med en inteckning mäklare, en inteckning marknadsförare, eller en bank representant

De tre huvudsakliga typer av inteckning konsulter är:

• En representant för det lokala bankkontoret: Denna person kan endast erbjuda lån, inte en fullständig strategi, och de har normala banktjänster uppgifter att göra. De betalas en lön från banken som sysselsätter dem, med möjlighet till en årlig bonus.

Rep av det lokala bankkontoret agerar den del av en inteckning konsult, och han är den enda som kan lämna in en ansökan. Saker och ting är annorlunda nyligen i bolån, och nu har de flesta långivare också arbeta med inteckning mäklare eller ibland marknadsförare inteckning – taux hypothecaire. Bankens representant kommer fortfarande att erbjuda ett hypotekslån (utöver de andra finansiella produkter banken erbjuder) men bara för en bank.

• Den inteckning marknadsförare: Han behandlar endast med lån, med en specialitet i bolån. Han ersätts av den bank som han härstammar lånen för.

En ny trend är att bankerna att anställa lokala representanter för att tjäna kunder bäst. En inteckning marknadsförare (taux hypothecaire) kommer att gå till kunden, men han arbetar för banken som anställer honom. Han betalade en provision på beloppet av de lån han härstammar.

• Den inteckning mäklare: Mäklaren erbjuder lån produkter av många långivare. Han är specialiserad på bolån och betalas en provision. Denna provision betalas av långivaren att lånet är placerad med.

Inteckning mäklare har arbetat med bolån för mer än trettio år, men har bara blivit en import del av bolånemarknaden (taux hypothecaire) nyligen. En inteckning mäklare arbetar med många långivare, vanligen 30 eller mer och kan välja den bästa för varje kund. Idag, mer än 12.000 inteckning mäklare verksamma i Kanada, kontrollerar 27% av bolånemarknaden.)

(Observera att, även om jag försöker vara neutral i denna fråga, jag är en inteckning mäklare -. Taux hypothecaire Jag vill att du ska veta att jag tror att arbeta med en inteckning mäklare är det bästa sättet att gå när du är shopping för en lån för ditt hem.)

Av detta kan du vara säker på: den sakkunskap och integritet oavsett konsult du arbetar med kommer att göra en avgörande skillnad. Ja, det finns experter lokala bankkontor företrädare, experter marknadsförare inteckning och expert mäklare inteckning. Och sedan finns det de som inte förstår det här fältet.

Det är den person i det läge som är viktigast.

En sak är säker. Det är kompetensen och integriteten hos den konsult som kommer att göra skillnad – taux hypothecaire. Det finns utmärkta lokala bankkontor representanter, utmärkt marknadsförare inteckning och utmärkta mäklare inteckning. Emellertid är det motsatta också sant.

Tjänsten för den enskilde som du kommer att arbeta är viktigast.

Mortgage förmedling har blivit mer populär

År 2004 visade en undersökning gjord av CMHC att över 26% av alla bolån i Kanada har finansierats genom förmedling av en inteckning mäklare (taux hypothecaire). I varje fall är det den person du arbetar med, hans integritet och kompetens som räknas.