är det alltför lätt att få en dålig kredit hem

Letar du efter ett nytt hem? En gång i tiden var det relativt lätt att landa en dålig kredit hem, men detta är inte längre fallet. Tillbaka i högkonjunktur i mitten av förra decenniet, har långivare passerar ut inteckningar som om de vore cigarrer. Detta var dårskap hos långivarna så mycket som det var på den del av låntagarna. Alla fastnade i bostadsboomen och många lån hade teaser priser i form av justerbar ränta inteckningar. När inteckningar justeras, var de nya bostadsköpare inte kan justera. Tusentals villaägare är nu mitt uppe i avskärmning.

även bra kredit kan vara dåligt

Numera, om du inte har minst 25% eget kapital i ditt hem, kan du finna det en utmaning att landa en dålig kredit hem. I själva verket, om du har en kredit värdering är lägre än 680, du förmodligen inte kommer att få en konventionell inteckning eller hem kapital lån. Du kommer att behandlas som om du har dålig kredit.

kolla med inteckning mäklare

Om din kredit värdering är lägre än 680, eller om du har svårt att styrka din inkomst eftersom du är egenföretagare, kan du fortfarande få en dålig kredit hem. Det bästa stället att börja din shopping skulle vara med en lokal inteckning mäklare. Privata företag eller individer är mer benägna att erbjuda dåliga lån kredit hem än de traditionella långivare såsom banker och kreditinstitut.

equity övertrumfar kredit värderingar

Dessa privata företag anförtro sina inteckning mäklare för att hitta dem kvalificerade bostadsköpare. Dessa mäklare administrerar också eller serva lånen. Kval är mer beroende på eget kapital byggts upp i huset fastigheter snarare än på kredit poäng av låntagaren.

avslag är inte slutet

Om en traditionell tegel och murbruk långivare avböjer din begäran om en inteckning, är det inte slutet på ditt hem köper dröm. Faktum är, på grund av galenskapen av det senaste decenniet, har många banker kraftigt skärpt sina kvalifikationer för kredit för nästan alla typer. Din kredit kan inte vara så illa som man kan tro. Om du inte har gjort det redan, måste du få kopior av dina kreditupplysningar och granska dem. Om det är skillnader, få dem fast.

traditionella långivare skärpa

Om du inte har gjort sena betalningar eller fallerat på några lån, var avvisande troligen enbart på den del av banken. Gå vidare och göra en ansökan hos en annan bank. Men titta på dina steg. Mer än fyra ansökningar per år kommer att sätta stötar på din kreditvärdighet. Bankerna kommer att börja titta på dig som desperat. Du kanske vill ta dina kreditupplysningar till en lokal mäklare och låt dem hjälpa dig att urskilja möjliga alternativ när dina poäng och din ekonomiska profil.

icke-traditionella långivare står beredda

Bara för att du har minskat med banker, inte sätta det inte slut på ditt hem köpa eller hem drömmar förbättring. Många lista B banker, förtroende, och även vissa kreditföretag erbjuda bolån till priser som är mycket nära bankräntor. I denna kredit-stram ekonomi, är uthållighet med försiktighet catch-fras. Du kommer så småningom att hitta en långivare som är villiga att göra en dålig kredit hem. Och kontrollera din kredit rapport. Du kan vara bättre än du trodde.