är den andra skon på väg att sjunka i inteckning härdsmälta

Den ursprungliga inteckning härdsmälta lades fyrkantigt på dörren till subprime bolånemarknaden. Kraftigt marknadsförs till alla och alla som inte kunde kvalificera sig för ett bostadslån med sin nuvarande kredit rekord samt inkomst av skuldkvoten, tog dessa subprimelån risker som banker och investerare som normalt skulle hålla sig borta från. Snabbspolning framåt till idag, banker och investerare är antingen konkurs eller i desperat behov som inteckning härdsmälta skickade alla som ansökt om och fått några pengar ner, räntor endast justerbar ränta inteckningar i utmätningar.

Det har talats om att en andra skon är på väg att falla i inteckning härdsmälta, och vissa marknadsaktörer insiders hävdar att denna gång det faktiskt kommer att bli värre än den första gången. Namnen på de inteckningar som kommer att lägga till avskärmningen krisen är de som kallas Alt-A och Option dokument Arm. Alt-A lån är praktiskt taget identiska med subprimelån, förutom att de erbjöds skulle vara husägare vars kredit inte har fläckar tillräcklig för att kvalificera dem för subprime papper. Som sådan, var dessa lån anses vara en rättvis till god kreditrisk.

Tyvärr, under de senaste åren gäldenärer som innehar dessa lån har lidit under lågkonjunkturen, och som sådan dessa lån också, nu börjar fallera. Den andra delen av ekvationen är alternativet arm lån som är något mer vågad i att de erbjöd inteckning betalaren att utöva en viss kontroll över återbetalningstid för inteckning. Filosofin var stor: husägare kan välja att betala tillbaka sina lån med amortering och ränta eller helt enkelt betala räntan. Naturligtvis, medan ARM har justering uppåt stadigt, har husägare hängde knappt på och betalade de minsta betalningarna.

Som ett resultat av dessa husägare har intill ingen rättvisa. Eftersom huspriserna har sjunkit kraftigt från dag då lånet tecknas, husägare befinner sig nu på allvar upp och ner i sina lån, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att ta sig ur den trassliga röran. Alternativ Arm ökningar beräknas öka genomsnitt bolån från $ 700 till nästan $ 1.000 per månad, vilket gör det praktiskt taget omöjligt för husägare att fortsätta att göra betalningarna. Även om det är svårt att sätta fingret på när denna show av inteckning härdsmälta kommer att släppa, industri insiders tyder på att det kommer att vara i 2010, när nästa våg av utmätningar kommer att drabba ekonomin.

Det är tveksamt om marknaden kan tåla denna typ av katastrof i en tid då det knappt behandlar den nuvarande lågkonjunkturen och hejda blödningen av förlorade arbetstillfällen, misslyckade företag, och orealiserade intäkter. Det är dessutom tveksamt om administration rådgivare ser framåt till framtiden av bolånemarknaden och verkligen förstå den mängd Alt-A och vapen Option bolån som kommer hem till hönshus. Om alarmists är korrekta, är det detta andra sko släppa som kommer att göra den första etappen av inteckning härdsmälta ser ut lite mer än en bris i stormen av lågkonjunkturen.