är de bästa fast ränta inteckningar finns nu

Med räntor på historiskt låga nivåer på bara 0,5 procent är många konsumenter beslutar att ansöka om fast ränta inteckningar eftersom det har väl dokumenterat att räntorna inte kommer att sjunka ytterligare. Det är dock svårt att veta den bästa tiden att gå för en fast ränta inteckning. Du kan aldrig vara säker på när vi har nått botten av konjunkturcykeln.

Många konsumenter har beslutat att låsa in en fast ränta inteckning för att dra nytta av den låga räntan innan basräntan börjar stiga igen. Men att hitta den bästa fast ränta är det bäst att åka runt eftersom priserna varierar kraftigt. Detta är ner till enskilda långivare försöker maximera vinsten samtidigt som den är ganska konkurrenskraftiga, men också att kostnaderna för att finansiera fast ränta inteckningar har ökat på senare tid som en följd av den låga styrräntan. Många konsumenter om tracker inteckningar njuter noll eller mycket låg ränta som kostar bankerna pengar eller göra dem några pengar så de naturligtvis kommer att försöka ta igen pengarna på annat håll.

Den bästa fast ränta kommer att vara för dem som kan sätta upp en stor insättning som kommer att innebära minst 25% deposition, om du har råd 40% så kommer du troligen att erbjudas en av de bästa fast erbjudanden ränta inteckning i landet. Finns även för villaägare som har dessa belopp i eget kapital men som huspriserna har fallit så kraftigt och fortfarande gör så det är värt att kontrollera om du fortfarande skulle kvalificera sig för dessa priser.

Från de råd jag har läst att det är bäst att leta efter den bästa fast ränta inteckning nu snarare än senare som även priserna sannolikt inte kommer att klättra till högre nivåer under en tid som huspriserna fortsätter att falla husägare kommer att fortsätta att förlora kapital i deras hem vilket innebär att de kommer att kvalificera sig för färre av de bästa fast erbjudanden ränta inteckning.

Det är alltid klokt att få professionell rådgivning, kommer inteckningar mäklare som erbjuder hela marknaden råd att söka i alla inteckning erbjuder på marknaden samt att kunna ge dig råd och frågor svar du har om bolånemarknaden och ansökningsprocessen .