är bolån olagliga

En föga känd milsten gör bolån olagligt. I själva verket kan alla banklån inte vara lagligt. För att en bank lagligt låna pengar de har att erbjuda vad som kallas hänsyn. I detta fall beaktas är deras pengar. Men bankerna lån aldrig dig riktiga pengar. De lån du pengar gjord av tunn luft.

Flera år sedan, utarbetade Federal Reserve i Chicago ett dokument med titeln Modern Money Mechanics. Dokumentet beskriver hur pengar skapas i ett fractional reserve banking systemet. Den fraktionella banksystemet är praxis för alla större banker. Denna fractional reserve banking system tillåter generellt regeringen och bankerna att skapa pengar från skuldebrev eller enklare uttryckt, ut av skulden. Den fortsätter med att förklara är när banken tar emot pengar från Federal Reserve eller från inlåning från kunder banken kan ta 10% av pengarna för att behålla som reserver. Denna bank kan sedan skapa nio gånger det beloppet från mer skuld. I ett nötskal, är pengar skuld och skuld är pengar. Så därför, banklån, inklusive bolån, kreditkort och lån auto är inte lagligt eftersom banklån pengar från skuld och inte sina tillgångar. Så därför, äger banken inte dessa pengar och kan inte samla in pengar på lånet.

År 1969, utmanade en man vid namn Jerome Daly den fraktionella reserver systemet när han stod inför en avskärmning för är $ 476 i efterskott med sin bank, National Bank of Montgomery, Minnesota. Banken avskärmad och förde egendom till en sheriff försäljning 1967.
Mr Daily påpekade i det fall att banken inte hade någon laglig rätt till utestängning, eftersom det egentligen aldrig erbjudit sina egna pengar för att göra lånet istället uppfann pengar eller skapade pengar ur tomma luften för att låna ut till Mr Daily via fractional reserve systemet. Banken medgav även att detta var standard bankpraxis.

Intressant att notera att sex månader senare att bankiren hittades död från en “båtolycka”. Det visade sig senare att han blev förgiftad.

Domaren gick Rättvisa Martin V. Mahoney med Mr Daily och uppgav att banken inte faktiskt sätta upp en egen kassa för att göra lånet utan snarare sätta upp pengar skapas ur skuld. Eftersom banken inte äger de pengar de därför inte kan samla på lånet. Mr vann Daily fallet och sheriffens försäljningen ansågs ogiltiga. Detta fall dubbade Beslutet Credit River, aldrig överklagades eller välte så denna lag förblir i kraft.

Men tyvärr var detta en milstolpe fall är det inte allmänt känt och de flesta människor inte ens vet att lagen är på deras sida när är gäller insamling av skulden. Lagarna är här för att skydda inte bara stora företag men den genomsnittliga Joe också. Det tar bara lite forskning för att ta reda på hur lagstiftningen kan gynna dig.